Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slutt på den eventyrlige veksten: ”Samspillet blir ekstremt viktig”

Butikkeiere må tilpasse seg kundene
Direktør for Virke Handel, Harald Jachwitz Andersen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vil allikevel overgå 2019 med røde vekstrater.

ANNONSE

Netthandelens svimlende vekst under pandemien ser ut til å gå mot slutten. E24 melder om skuffede investorer hos Amazon forrige uke, da netthandelsgigantens salgsinntekter var lavere enn forventet i andre kvartal. Aksjekursen falt umiddelbart fem prosent i etterhandelen.

I Norge viser Virkes prognoser at varehandelen vil stabilisere seg etter pandemien, og det er forventet en total vekst i varehandelen på 30 prosent i løpet av 2021. Hittil i år har varehandelen hatt en vekst på 50 prosent. Til tross for røde tall de neste månedene vil totalen allikevel overgå normalåret 2019.

Det har vært helt åpenbart at den enorme veksten i deler av varehandelen har vært midlertidig, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel til E24, og fortsetter:

Det kan se stygt ut med røde månedlige vekstrater, men nivået vil være høyere enn normalen og godt over det det var i 2019.

LES OGSÅ: Amazon stod ikke til forventningene - tross kjemperesultat

Foreløpig vises ikke nedgang i netthandelens vekst i tallene Virke samler inn. Det er dog forventet at disse vil bli merkbare når nordmenns frykt for smitte avtar.

Samspillet mellom butikk, nett og andre kanaler blir ekstremt viktig fremover, og kanskje du drar i butikken for å bli inspirert, men handler hjemmefra likevel. Da er det vanskelig å si at noe er netthandel mens andre ting er butikkhandel, sier Andersen.

Andersen påpeker dessuten hvordan den norske varehandelen nå er bedre rustet til å møte konkurranse fra netthandels- og tek-gigantene, da pandemien har ført mange over på nett det siste halvannet året.

Del artikkel: