Slutter med sosiale medier: ”Overveldende bevis på at vi blir satt i fare”

Vil tape over 100 millioner kroner.

Kosmetikkjeden omsetter for flere titalls millioner i Norge. Lush har totalt seks butikker her til lands, i tillegg til nettbutikken. Nå velger kjeden å forlate de sosiale mediene Facebook, Instagram, Snapchat og Tiktok – i alle sine 48 operative markeder. Dette for å sette fokus på de negative effekter sosiale medier har på forbrukernes psykiske helse.

Som en oppfinner av badebomber, satser jeg på å lage produkter som hjelper folk å slå seg av, slappe av og ta hensyn til deres velvære. Sosiale medieplattformer har blitt antitesen til dette målet, med algoritmer designet for å holde folk til å scrolle og stoppe dem fra å slå seg av og slappe av, skriver Jack Constantine, oppfinner og digitalsjef i Lush, på selskapets nettsider.

Annonse

En rekke interne dokumenter fra Facebook ble tidligere i høst lekket. Senere har flere varslere stått frem og fortalt om hvordan de store selskapene kjenner til de negative konsekvensene sosiale medier har på forbrukernes psykiske helse – spesielt hos de yngre forbrukerne.

Dette legges til grunn for Lush' avgjørelse om å slutte med sosiale medier. I en liste nevner selskapet blant annet at de ikke ønsker å delta på plattformer som bruker besøksdata på måter som ikke blir offentliggjort, samt at de favoriserer plattformer som ikke benytter algoritmer som mål å nå brukere med negativt innhold, falske nyheter eller ekstreme synspunkter – alt for å øke engasjement, klikk og delinger.

LES OGSÅ: Fersk kosmetikk omsetter for titalls millioner i Norge 

Administrerende direktør og medgründer Mark Constantine, opplyser dessuten at selskapet på sikt forventer å tape rundt 120 millioner kroner når de forlater sosiale medier.

Jeg har brukt hele livet på å unngå å legge skadelige ingredienser i produktene mine. Det er nå overveldende bevis på at vi blir satt i fare ved bruk av sosiale medier. Jeg er ikke villig til å utsett kundene mine for denne skaden, så de ter på tide å ta det ut av blandingen, skriver Mark Constantine på selskapets nettsider.

Fra og med i morgen, 26.november, stenger Lush sine kontoer i de nevnte sosiale medier foruten YouTube og Twitter. Der ønsker selskapet å fortsette å legge ut materiale til inspirasjon for sine kunder. Lush vil dessuten fokusere mer på nyhetsbrev, fysiske arrangementer og den tradisjonelle, fysiske katalogen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!