Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Smykkesuksess satser i Norge: ”Responsen har vært enorm”

Maanesten
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Åpner fire nye butikker i Norge.

ANNONSE

I 2018 åpnet danske Maanesten sin første butikk i Norge - og siden dag én har butikken i Prinsens Gate, Oslo, gått med overskudd. Denne våren satses det, og fire nye butikker skal åpnes i Norge. 

Responsen fra det norske publikummet har vært helt enorm, vi er overveldet og så takknemlige for den velkomsten vi har fått i Norge, og følger oss særdeles ydmyke over at vi fortsatt kan drifte på en forsvarlig måte mens våre butikker er stengte, sier Ida Jensen, Norgessjef for Maanesten, til Ehandel.

Det er smykkedesigner Lotte Callesen som startet det hele. Hun gjorde liv av drømmen, og åpnet det som i dag er selskapets flagship store, i hjemlandet Danmark. Nå har selskapet butikker i både Danmark, Tyskland og Norge, og selger gjennom ulike forhandlere til flere land i Europa. 

I løpet av første driftsår omsatte butikken i Oslo for nærmere 8 millioner kroner. Siden har det kun gått én vei, og i 2020 leverte butikken en omsetningsøkning på nesten 50 prosent fra 2019. Også på nett opplever Maanesten stor pågang, spesielt når butikkene har holdt stengt mye av det siste året har det vært hektisk.

Under lockdown hadde vi skiftarbeid på hovedkontoret for å kunne ta oss av nettbestillinger som rullerte omtrent hele døgnet, forteller Jensen. 

Callesen, gründer av Maanesten, henter inspirasjon til smykkene fra naturen og havet. Produksjonen finner sted i den indiske byen Jaipur, hvor selskapet har investert i to lokale fabrikker. 

Her har de lang og ærverdig erfaring med gullsmedfaget. Faget går ofte i arv gjennom generasjoner. Vi har en fast fabrikk som produserer våre smykker, som vi har samarbeidet med siden produksjonsstart. Vi har også investert i en ny fabrikk da produksjonen har vokst, sier Jensen. 

Jensen forteller også om hvordan pandemien har påvirket selve produksjonen. I India har ikke de ansatte støtteapparater lignende det vi har i Norge, og de er derfor helt avhengige av å kunne komme seg på jobb.

Under pandemien har vi innført varme måltider til de ansatte og kjøpt sykler for at de skal kunne komme seg til og fra jobb - ettersom offentlig transport ikke er mulig, sier Jensen. 

Maanesten åpner nå fire nye butikker i Norge - en i Oslo, en på Strømmen, og to i Trondheim. Selskapet har 60 ansatte, og i tillegg til butikk og nettbutikk i Danmark og Norge - sender de smykker globalt gjennom sine forhandlere.

Del artikkel: