Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snapchat øker fokuset - skal identifisere mote, mat og planter

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Lanserer visuell søkemotor.

 

ANNONSE

Snapchat er fortsatt mest kjent for å sine bildemeldinger som blir borte på få sekunder, men selskapet vil være mer enn bare en meldingstjeneste og underholdende AR-effekter. Etter å ha lansert en rekke nye funksjoner tidligere i år, virker det nå som at Snapchat vil bli en slags visuell søkemotor.

LES OGSÅ: Snapchats nye shoppingfunksjoner - AR og ehandel

I den forbindelse har selskapet nylig oppgradert funksjonen "Scan" og plassert denne på hovedskjermen i appens kamera. Dette rulles nå globalt ut til iOS-brukere. Oppgraderingen skal gjøre det enda lettere å identifisere verden rundt oss, alt fra klær til hunderaser.

Denne oppdateringen gjør det enklere enn noensinne å finne morsomme og nyttige opplevelser i kategorier som mote, mat, planter og mer. Dette gjøres med tanke på Snapchat sitt mål om å gjøre det enklere enn noen gang å knytte digitale og fysiske opplevelser sammen gjennom Snapchat-kameraet, skriver selskapet i en pressemelding.

Kjøp antrekk med skjermbilder

Den siste tilskuddet i Scan når det kommer til shoppingmuligheter er Screenshop, som går ut på at man kan laste opp skjermbilder av antrekk og handle tilsvarende klesplagg i appen. Snart vil denne også legges til i Snapchats minner. Ved hjelp av AR foreslår Scan hvilke merkevarer kameraet observerer.

Folk elsker å ta skjermbilder av ting de ser på nettet og komme tilbake til det senere, og med Scan gjør vi det enklere enn noensinne. Bare trykk på skjermbildene dine og bruk skanneteknologi for å finne og kjøpe antrekkene med shoppingmuligheter gjennom minner.

En annen nyhet er Camera-shortcuts, eller kamerasnarveier, som foreslår kameramoduser, objektiver og lydspor som er relevante for det som sees gjennom Snapchat-kameraet. Snap lover dessuten at kameraet skal bli smartere over tid.

F.eks. vil Allrecipes snart anbefale oppskrifter til brukerne basert på ingrediensene foran deg. Så når du ikke vet hva du skal lage med en moden avokado på disken, kan du bare skanne den! Deretter er forslag til guacamole eller gazpacho fra Allrecipes umiddelbart tilgjengelig, ved hjelp av kameraet du allerede har åpent, skriver selskapet.
Snpachat har i dag rundt 300 millioner daglige brukere. Av disse bruker allerede over 170 millioner mennesker "Scan".

Del artikkel: