Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snart vil én av tre pakker på fraktfly stamme fra netthandelen: "En tsunami av pakker"

Foto: Istock
Den globale netthandelen kaprer stadig større andeler av luftrommet.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Snart vil netthandel stå for en tredjedel av pakkene i den globale luftfraktindustrien. Og skal vi tro The International Air Transport Association (IATA), vil denne andelen vokse seg enda større i fremtiden.

Mens én av fem pakker fraktet med fly bestod av ordre fra netthandelen i 2022, vil altså én av tre pakker stamme fra netthandelen i løpet av de kommende fem årene. Dette rapporterer Digital Commerce 360.

LES OGSÅ: Temu og Shein tar over luftrommet - trenger 100 fraktfly hver dag   

Det totale antallet på 170 milliarder e-handelspakker var fire ganger høyere enn i 2014. Innen 2027 forventes veksten å øke med 50 prosent sammenlignet med nivåene fra 2022.

Dette betyr at vi har en tsunami av nye pakker å håndtere. Når tsunamien treffer virksomheten din – er du klar?, spurte Andre Majeres, lederen for netthandel i IATA, på konferansen World Cargo Symposium i Hong Kong nylig.

IATA forteller at det globale logistikkmarkedet vil nå 2,4 billioner dollar i årlig omsetning innen 2032, opp fra 368 milliarder dollar i 2022. Per i dag representerer pakker fra netthandelen drøye 20 prosent av den totale luftfrakten i verden, en andel som av IATA forventes å øke til 30 prosent innen 2027.

Del artikkel: