Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snus-salg tar av på nett - på vei mot børsnotering og 150 millioner

Petter Sørlie, styreleder og gründer av MaxSnus.
therese.karlsrud.haugen

"Vet ikke hvor dette ender"

 

ANNONSE

Netthandelsplattformen MaxSnus.no ble lansert i juni 2019 og har vokst kraftig siden oppstart. I år planlegger selskapet både børsnotering og ekspansjon.

MaxSnus var tidligere eid av Net Trading Group sammen med svenske MaxGodis. Sistnevnte la ned etter avviklingen av 350-kronersgrensen, da det ikke lenger var liv laga for forretningsmodellen med billig godteri og brus til nordmenn. Dermed ble MaxSnus solgt til en ny eiergruppering.

LES OGSÅ: Godteributikk legger ned etter 350-kronersgrensens fall

Petter Sørlie, som er styreleder og gründer av MaxSnus, så et stort potensiale i snussalg på nett og fikk med seg blant annet Eigil Stray Spetalen på eiersiden. I januar i år solgte nettbutikken snus for over 10 millioner kroner, som er opp fra 1 million kroner i januar 2020.

Det har gått over all forventning. Vi oppnådde salgsrekorder i november, desember og nå kraftig rekord i januar. Jeg vet ikke hvor dette ender, sier Sørlie til Ehandel.

Totalt for 2020 endte omsetningen 12 prosent over estimat og med et høyere overskudd enn forventet. Årets nettoomsetning endte på 44,7 millioner kroner og overskuddet før skatt ble på 1,6 millioner kroner.

Børsnotering

Selskapet markedsfører at de har den billigste snusen på nett, sammenlignet med konkurrerende nettbutikker og matbutikker. En tipakning med Skruf Fresh 52 hos MaxSnus.no skal være omtrent 200 kroner billigere enn butikkpris, i følge nettbutikkens prissammenligning.

Vi opplever en kraftig økning i nye kunder samtidig som våre eksisterende kunder kommer tilbake. Jeg tror det er en kombinasjon av rimelige priser og god kundeservice. Hvis vi gjør noe feil rydder vi opp med engang, og da merker vi at kundene kommer tilbake. Det lønner seg å være ærlig!

Hvordan kan dere selge snusen rimeligere enn konkurrentene?

Vi har bra vilkår på innkjøp og en effektiv organisasjon, som har gjort at vi også har gått med overskudd siden start. Det kommer nok mye av at vi er gründerstyrt med kun tre årsverk inhouse. Det er mye som er automatisert i netthandelen og vi har en effektiv logistikk. Kundene våre kjøper dessuten store volum om gangen.

I september hentet selskapet kapital i en emisjon og nå jobbes det med å gjennomføre en notering av selskapets aksjer på Euronext Growth (tidligere Merkur Market).

Vi mener at en notering vil gi våre aksjonærer en god, stabil verdiutvikling samtidig som vi vil kunne vokse med nye kunder, som følge av at det kan bli mer fokus på selskapet i media. Det er meget strenge regler for markedsføring av snus i Norge.

Vil satse i England

I 2020 ble det antatt at det norske snusmarkedet over disk var verdt mer enn 9 milliarder i salg. I tillegg kommer kjøp på TaxFree og i Sverige. Som følge av coronapandemien og strenge reiserestriksjoner legges det nå mer penger igjen på snus i Norge, samtidig som flere handler på nett enn tidligere.

I tillegg har det åpnet seg en stor mulighet for MaxSnus.no i forbindelse med Englands brexit, som gikk ut av EU i januar 2021. England har vært underlagt et salgsforbud basert på en EU-lov fra 1992, men nå kan det bli tillatt å selge snus i England. Sørlie håper på å åpne opp MaxSnus for britene i løpet av året.

Vi kommer til å satse stort på smakstilsatt snus i England og håper på å komme oss tidlig inn på dette markedet i løpet av 2021.

Med sterk vekst gjennom hele 2020 og en knallstart på det nye året har MaxSnus måttet revurdere målene for inneværende år.

Først hadde vi budsjettert 80 millioner kroner i omsetning for 2021, men regner nå med å lande på mellom 100-150 millioner kroner i år, avslutter Sørlie.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for norsk nettbutikk: "Kunder bestiller 90 snusbokser om gangen"

Del artikkel: