Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Snusforslag fikk ikke flertall: “Tør ikke slippe jubelen løs helt enda”

Markus Lindblad v/Snushjem.no og Adrian Huer, CMO i Snus365.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Et steg i riktig retning".

ANNONSE

For ganske nøyaktig en måned siden skrev vi om hvordan nettsnusaktørene Snus365 og Haypp Group-eide Snushjem.no raste mot regjeringens forslag om å forby salg av snus på nett.

En slik avgjørelse ble omtalt som en massiv gavepakke til de største dagligvareaktørene, av Adrian Huer, markedssjef i den norske snusnettbutikken Snus365. Samtidig ville det hatt konsekvenser for dagligvareaktører på nett, som Oda og Foodora Market.

Tirsdag 23.mai ble innstillingen offentliggjort. Her kom det frem at verken SV, Frp, Høyre, Rødt eller Venstre vil støtte et forbud mot salg av snus på nett. Dette er gledelige nyheter for både Snus365 og Snushjem.no, men innstillingen skal fremdeles behandles og voteres av Stortinget den 2.juni.

Dette var uten tvil et steg i riktig retning, men det er fortsatt noen dager igjen til avstemmingen på Stortinget så vi tør ikke slippe jubelen løs helt enda. Forhåpentligvis vil fornuften seire og politikerne har nå forstått at forslaget er stort sett basert på faktafeil og udokumenterte påstander. Ser vi på avstemmingen i artikkelen til Nettavisen er det ingen tvil om hva folket mener. Av over 6500 stemmer på under 20 timer har 87 prosent stemt i mot forslaget, sier Huer til Ehandel.

Heller ikke Markus Lindblad, Head of External Affairs i Haypp Group, er ennå helt overbevist om at ting vil gå den rette veien.

Slik vi ser det, gjenstår den samme risikoen. Vi har for eksempel ennå ikke fått SVs standpunkt bekreftet. Vi har ennå ikke sett hvordan regjeringen vil forholde seg til kommentarene i Folkehelsemeldingen vedrørende spørsmålet om netthandel. Videre gjenstår noen av problemene som er korrekt fremhevet av regjeringen i Folkehelsemeldingen. Det er derfor viktig, uavhengig av Stortingets vedtak, at regjeringen nå kan legge frem et lovforslag uten å redusere tilgjengeligheten av konkurransedyktige nikotinprodukter, konstaterer Lindblad.

I innstillingen kan vi dessuten lese at komiteens medlemmer fra Høyre og Frp fremmer forslag om å lovliggjøres salg av snus uten tobakk.

Vi støtter helt klart Høyre og Frp i forslaget om å lovlig gjøre snus uten tobakk. Det er helt klart veien å gå. Også her burde fornuften seire dette burde ha skjedd for lenge siden, sier Huer.

Dato for behandling av innstillingen i Stortinget er foreløpig satt til 2.juni.

 

Del artikkel: