Sofacompany gjør stor suksess i Norge – åpner sitt femte showroom

Vil befeste posisjonen i markedet med flere showrooms.

Det danske selskapet Sofacompany gjør stor suksess i Norge og skal nå utvide med sitt femte showroom her til lands. Det nye showroomet vil eie rom på Grünerløkka i Oslo, mens de resterende fire er plassert i Sandvika, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Selskapet ble etablert i 2012 av ekteparet Cathrine og Christian Rudolph da de ønsket å utfordre den eksisterende møbelbransjen. Alle møblene blir produsert på selskapets fabrikk i Vietnam og til tross for noen få utfordringer har produksjonen stort sett gått som normalt gjennom pandemien.

Annonse

Under pandemien opplevde vi lite utfordringer med frakt og vareforsyning. I en periode var det mye smitte i Vietnam med strenge restriksjoner, så da var produksjonskapasiteten lavere. Det ga likevel lite forsinkelser, siden vi hadde mye på lager, forteller Hilde-Katrin Fjørtoft, markedskoordinator i Sofacompany Norge, til Ehandel.

Varelageret med god kapasitet ligger i hjemlandet Danmark. Norske kunder som bestiller fra nettbutikken vil motta varene etter 1-2 uker, og selskapet har valgt ColliCare som sin logistikkpartner.

Det norske markedet har vist seg å være god business for det danske selskapet, som i 2021 omsatte for rett over 66 millioner kroner i Norge. Det påpekes at selskapets regnskapsår for 2021 gjennomgikk en endring som innebærer at året går fra 1.januar til 31.august, og at de totalt for fjoråret slo omsetningen fra 2020.

Hvorfor satser dere så sterkt på showrooms fremfor tradisjonelle butikker?

Vi er en nettbutikk som har showroom for at kunder kan komme for å se og teste produktene før de bestiller. I 2022 er målet å få en sterkere posisjon i markedet og derfor åpner vi et nytt showroom i Oslo 11.juni, sier Fjørtoft.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!