Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Solgte for nesten 3 milliarder i tredje kvartal: “Beste i XXLs historie“

therese.karlsrud.haugen

Investerer 150-180 millioner.

ANNONSE

XXL leverte en vekst på 14 prosent i tredje kvartal og omsatte for 2,8 milliarder kroner. Sterkest vekst var det på det norske markedet, hvor selskapet økte driftsinntektene med 21 prosent. EBITDA fikk også en økning og gikk opp fra 271 i fjor til 414 millioner norske kroner i år.

I tredje kvartal 2020 viste XXL en forbedret operasjonell kontroll under fortsatt gode markedsforhold. XXL leverte en vekst på 14 prosent, spesielt sterk i Norge med 21 prosent vekst. Dette kombinert med høyere bruttomarginer fører til det beste tredje kvartalet i XXLs historie, skriver selskapet i rapporten.

Den sterke veksten kommer av den enorme etterspørselen etter sportsutstyr, som har vært de siste månedene. I følge SSB økte salget av sportsutstyr i Norge med 35,5 prosent i juli/august.

I de øvrige landene har veksten vært noe lavere for XXL - med 12,4 prosent økning i Sverige, 11,7 prosent i Østerrike, 2,8 prosent i Finland og en nedgang i Danmark på 35,4 prosent.

Mangel på varer

Netthandelen økte totalt med 13,3 prosent til 408 millioner kroner. XXL meddeler imidlertid at nettsalget bremset noe opp under kvartalet, på grunn av mangel på varer etter flere måneder med høy etterspørsel.

Under årets første og andre kvartal åpnet XXL en butikk i Norge, en i Sverige og to i Østerrike. Under det fjerde kvartalet vil selskapet åpne ytterligere en butikk i Østerrike. Planen er å åpne 3-5 butikker hvert år, med fokus på Østerrike og Sverige.

Den siste butikkåpningen er planlagt i Q4 2020 i Østerrike. I tråd med vår eksisterende vekststrategi, vil XXL fortsette å investere i nye butikker, nettbutikkplattform, eksisterende butikker, infrastruktur og IT. Totale utgifter for XXL-konsernet i 2020 forventes å lande på rundt 150-180 millioner kroner.

Del artikkel: