Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sophia Adampour om NFT-markedet: “De største prosjektene har holdt seg bra”

Sophia Adampour, grunnleggeren av Nordens første fysiske NFT-galleri.
Foto: 'verse gallery
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Til høsten skal NFT-gründeren tilbake til skolebenken.

ANNONSE

Sophia Adampour har lenge vært interessert i blokkjede-basert innovasjon som kryptovaluta og NFTer. I en alder av 24 år har hun blant annet gründet Nordens første fysiske NFT-galleri, 'verse gallery, samt vært aktuell i TV-serien Familien Adampour sammen med søskenflokken.

I oktober er hun å finne på NXT Nordic. Sammen med Firi-sjef Thuc Tuan Hoang og CMO i krypto-appen CoinStats skal hun diskutere mulighetene og fallgruvene ved NFTer og kryptovaluta. Vi har blitt bedre kjent med Adampour og tatt en prat om både NFT-markedet, 'verse gallery og den unge gründerens planer for året.

Hvordan er situasjonen i NFT-markedet i dag? 

Situasjonen i NFT-markedet i dag er nok preget av de internasjonale makro-trendene med høye inflasjonstall og en pågående krig i Europa som bidrar til den globale råvaremangelen. De største prosjektene har holdt seg bra til tross for nedgangen i kryptomarkedet og det er flere etablerte bedrifter som nylig har lansert NFTer eller planlegger å gjøre det i nærmeste fremtid, eksempelvis klesmerket Lacoste og kabel-TV-nettverket Nickelodeon, sier Adampour.

Hvem er kundene til 'verse gallery? Er det stort spenn i alder og bransje?

Det er stort spenn i alder og bransje hos oss, ja! Vi møter studenter som er de fremtidige forbrukerne av denne teknologien, utviklere som skaper teknologien her og nå, og de etablerte bedriftene som allerede er en del eller vil ta del i denne sfæren og trenger veiledning. Da vi hadde et samarbeid med SpareBank1-alliansen, nådde vi ut til alle de ulike demografi-gruppene i samfunnet. Ved åpningen av utstillingen Svalbard.Pengar var det både menn i dress og ungdom i hettegenser som dukket opp.

Du skal delta på vår NXT-konferanse i oktober. Hvilke punkter tenker du å drøfte da?

Jeg ser frem til NXT-konferansen i oktober og gleder meg til å inspirere publikum. Mange tror at NFTer er avgrenset til digital kunst, dette stemmer ikke. NFT er en teknologi som tillater oss å bekrefte eierskap til digitale og fysiske objekter og systematisere transaksjoner i åpne systemer. Jeg vil dermed drøfte hvordan NFTer potensielt kan skape et mer effektivt og transparent marked for varer og tjenester.

Målet er å få publikum til å tenke på hvordan de kan bruke denne revolusjonerende teknologien i deres egne bedrifter eller skape nye bedrifter rundt dette. Naturlig nok vil jeg forklare begrepene blokkjedeteknologi, NFTer og Web3. De er alle elementære deler av metaverse-integreringen som vil skje på tvers av sektorer og virksomheter i fremtiden. McKinsey & Co anslår metaverse-markedet til å ha en verdi opp til 50 billioner kroner innen 2030.

 

Vi er allerede halvveis i 2022 – hva gjør du innen året er omme?

Jeg skal tilbake til skolebenken! Verse Gallery ligger kun et steinkast unna Storbyuniversitetet OsloMet, så jeg skal ta noen relevante fag der og fortsette å jobbe for at vi får mer om NFT og blokkjedeteknologi inn i pensum. Målet jeg har satt for 2022 er å bli bedre i koding, det er kjempeviktig!

LES OGSÅ: Visa lanserer NFT-program: "Ny form av e-handel"

LES OGSÅ: Metaverse til årets NXT – med Gen Z i fokus

Del artikkel: