Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Søskenpar satser i tøff bransje - vil etablere netthandelsgruppe

Gründerne av WHOISSHE, Hedda Næss og Sigve Næss.
Foto: WHOISSHE
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Skiller oss ut"

ANNONSE

Det nye smykkeuniverset WHO IS SHE ble lansert i november 2020. Allerede ligger selskapet an til en sterk vekst mot utgangen av 2021, og planene for den videre driften er ikke beskjedne. 

I tillegg til en nordisk ekspansjon planlegger nemlig de to gründerne bak WHO IS SHE, Hedda Næss og broren, Sigve Næss, etableringen av en netthandelsgruppe hvor de kan utforske sin lidenskap for utviklingen av nye merkevarer og konsepter. Her ønskes det etterhvert å samles flere selskaper under én paraply, hvor flere unike merkevarer kan etableres.

Etter å ha vært i smykkebransjen i snart 4 år med vårt andre smykkemerke, DBLK Bergen, hadde vi lyst å ta med oss erfaringen inn i et nytt univers rettet mer mot jenter. 12. november 2020 lanserte vi for første gang nettbutikken vår, en nettbutikk som er designet og utviklet av Sigve selv, forteller Hedda Næss, medgründer av WHO IS SHE, til Ehandel.

De to søsknene har nemlig drevet smykkemerket DBLK Bergen med suksess siden 2017. Dette selskapet hadde en omsetning på nærmere 1,2 millioner kroner i 2020, og fokuserer mer på kunstneriske konsepter og eksklusive designsamarbeid. Det var basert på erfaringen fra denne driften at de to ønsket å ekspandere - og dermed ble WHO IS SHE til. 

Siden dag én har vi driftet bedriften selv, alt fra design til markedsføring, og per dags dato er det bare vi to som jobber fulltid med dette, forteller Næss.

Til høsten satses det ytterligere, og et samarbeid med Oslo-baserte Q Agency er inngått. Agenturet spesialiserer seg på produkter innen mote og livsstil, og skal hjelpe smykkemerket å nå bredt i det norske markedet. 

Etableringen av selskapet i pandemiens første år har vist seg å gå mer enn godt, og gründerne forteller om god organisk vekst, både i omsetning og merkevarebevissthet. 

Året 2021 startet med jevn omsetningsvekst i første og andre kvartal, og vi ligger nå an til eksplosiv vekst mot utgangen av året og inngangen til 2022. Denne veksten kommer som følge av at smykkene våre fra november 2021 vil lanseres i over 20 multibrand-butikker rundt om i landet, og det kommende året ønsker vi å fortsette denne veksten gjennom å utvide til enda flere butikker, sier Næss.

I løpet av det kommende året vil ekspansjonen fortsette, og smykkemerket vil lanseres i resten av Skandinavia. 

Målet vårt for neste år er å bygge opp et lite og effektivt team på 3-6 personer, og at vi med vår lidenskap for å skape nye merkevarer og konsepter innen netthandel, på lang sikt også kan starte en netthandelsgruppe, meddeler Næss.

"Har med over 30 av Norges flinkeste influencere"

Foreløpig står Næss for all produktdesign selv. Senere er det ønskelig å utvide designteamet. Til tross for stor konkurranse i markedet, er gründeren sikker i sin sak - de skiller seg definitivt ut fra konkurrentene. 

Smykkebransjen er et marked med stor konkurranse generelt, så for oss har det vært viktig å fokusere på våre styrker fra starten av. Vi er unge og har en unik forståelse for bransjen, og skiller oss ut i måten vi “pakker” inn merket - alt fra innhold i sosiale medier til nettbutikk. Vi er et merke som gir kunden en varig kvalitet til bedre priser enn ellers i bransjen, og har posisjonert oss i prissjiktet mellom de dyreste og de billigste på markedet, sier Næss.

WHO IS SHE jobber målrettet mot sitt publikum, nemlig unge kvinner. Markedsføringen er deretter, og målet er å være best i bransjen på innholdsproduksjon i sosiale medier. 

For å posisjonere oss på markedet begynte vi tidlig å “gifte” smykkene våre til kjente profiler og influencere, og har i dag med oss over 30 av Norges flinkeste influencere, sier Næss, og fortsetter:

I våre sosiale kanaler jobber vi mot å være de beste i bransjen på innhold, og skaper sammen med SHE-familien vår en estetisk og trend-riktig look som skal inspirere følgerne til å skinne litt ekstra i hverdagen. For oss er det viktig å henge med i alle kanaler, så i tillegg til Instagram, legger vi mer og mer fokus på kanaler som Youtube og TikTok.

I tråd med den målrettede markedsføringen, lanserer selskapet i september en ny kolleksjon med influenser og moteikon Madeleine Pedersen. 

Del artikkel: