Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sport Outlet økte med 186 millioner i 2023 – "betydelig omsetningsøkning"

Butikken i Karl Johan, Oslo, er én av kjedens 102 butikker per i dag. // Foto: Netthandel
Flere butikker står for tur.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I februar stod det klart at sportsbransjen landet med begge føttene godt planta på jorda igjen, etter flere år med ellevill vekst under pandemien.

Ifølge en rapport fra Sportsbransjeforeningen falt omsetningen i bransjen med 2,9 prosent i 2023, sammenlignet med 2022.

Trond Evald Hansen, administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening, konstaterte at konkurransen i bransjen større enn noen gang – særlig blant nettbutikkene som stadig kaprer kunder som tidligere handlet i butikkene.

LES OGSÅ: Ferske tall fra Sportsbransjeforeningen: Én bransjespiller er desidert størst

"Betydelig omsetningsøkning"

For Sport Outlet derimot, som ble etablert av gründerne Odd Arne Larsen, Tor-André Skeie og Jan Frode Skeie tilbake i 2012, fortsetter veksten.

Sport Outlet oppnådde en betydelig omsetningsøkning i 2023 med knappe 12 prosent vekst, forteller Sondre Versto, leder i Sport Outlet, til Netthandel.

ANNONSE

I 2023 økte kjeden omsetningen til 1 766 millioner kroner. Og resultatet før skatt, det endte på 185 millioner kroner – noe konsernet er godt fornøyde med.

Vi opplever markedet på en måte som gjør at vårt konsept utgjør forskjeller som er til vår fordel. Konseptet utvikles kontinuerlig, og vi vil sørge for at våre kunder blir enda mer fornøyde i fremtiden, både med våre fysiske butikker og vår netthandel, sier Versto.

Flytter butikk til andre siden av landet

Nylig stod det klart at kjedens butikk i Rakkestad skal stenge dørene om kort tid. Ifølge Versto nådde ikke butikken helt opp til deres forventninger.

Men han understreker at butikken ikke legges ned. Den skal flyttes til en ny destinasjon – på andre siden av landet. Nøyaktig hvor kan han ikke fortelle enda, men at det blir et sted på Vestlandet, er sikkert.

I 2024 har vi åpnet nye butikker, og flere står for tur med konkrete planer. Vi har stor tro på en kombinasjon av fysiske butikker og netthandel, sier han.

Så langt i år har Sport Outlet utvidet butikknettverket sitt med etableringer i Hamar, Oslo og Vennesla. Per i dag teller kjeden totalt 102 butikker.

Del artikkel: