Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sportsgiganten permitterer 1000 ansatte i Norge

Ny toppsjef til XXL
therese.karlsrud.haugen

Skal fortsette å vurdere kostnadsbesparende tiltak.

ANNONSE

Allerede i forrige uke kunne XXL rapportere fallende salgstall som følger av coronaviruset og mandag 16.mars stengte sportskjeden alle sine fem butikker i Østerrike. Nå permitterer selskapet rundt 1000 XXL-ansatte i Norge.

COVID-19 situasjonen er en ekstraordinær situasjon med unntakstilstand verden over og det er mye usikkerhet rundt det. Selv om vi har stor tro på XXL og sportsindustrien generelt, må vi gjøre nødvendige tiltak i denne situasjonen med lav synlighet og høy volatilitet, og vi er veldig imponerte over hvordan våre ansatte har håndtert situasjonen så langt med å begrense smitte av covid-19, sier fungerende XXL-sjef Tolle Grøterud i en børsmelding.

LES OGSÅ: Bergans permitterer: "En veldig krevende situasjon for oss"

Selskapet har også permittert 200 ansatte i Østerrike, og meddeler at de er i forhandlinger rundt hvorvidt det er nødvendig å permittere ansatte i Finland. XXL skriver at man vil fortsette å vurdere og iverksette tiltak for å redusere kostnader i konsernet.

Midlertidige permitteringer er en vanskelig beslutning å ta, og vi er takknemlige for den gode dialogen og forståelsen fra våre ansattes representanter. Forhåpentligvis vil COVID-19 situasjonen bare vare i en kort periode, sier Grøterud.

LES OGSÅ: Norges største motekonsern permitterer 3500 ansatte

Del artikkel: