ANNONSE

Sportskjeden Gresvig er konkurs

Gresvig: - Netthandel blir navet i handleopplevelsen
therese.karlsrud.haugen

Tror på å finne interessenter for videre drift.

ANNONSE

I fjor besluttet Gresvig å legge ned sportskjedene G-Sport og G-Max for å satse på Intersport, og har siden dette jobbet med å omprofilere butikkene. Nå er Gresvig begjært konkurs, da kostnadene og forpliktelsene knyttet til konsernets drift ikke anses for å være bærekraftige.

LES OGSÅ: Gresvig legger ned G-Sport og G-Max

Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg uttrykker imidlertid tro på at det er mulig å finne interessenter for videre drift.

Vi har den siste tiden gjort grunnleggende endringer i selskapet, blant annet ved å beslutte å samle oss bak ett navn, Intersport. Vi har også ryddet kraftig i varelageret og styrket samspillet mellom netthandel og fysiske butikker. Samtidig har vi en situasjon hvor dagens butikkstruktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget. Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på, sier Lars Kristian Lindberg, som tiltrådte som administrerende direktør for ett år siden, i en pressemelding.

Totalt består Gresvig-konsernet av rundt 95 egeneide butikker med mer enn 2.200 medarbeidere og en omsetning i 2019 på 3,2 milliarder kroner.

Vi har god dialog med banken, som har uttrykt vilje til å bidra til drift i en fase slik at bostyrer kan få kartlagt mulige interessenter og vurdert grunnlag for videre drift, sier Lindberg.

LES OGSÅ: Gresvig omprofilerer 80 butikker og lanserer pakkeskap

"Kan ikke forsvare å tilføre ytterligere ressurser"

Konkursbegjæringen er innlevert ved Heggen og Frøland tingrett, og vil omfatte alle egeneide butikker. 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen.

Som eier har vi stått bak selskapet og ledelsen gjennom både opp- og nedturer siden 2006, og vi har stor tro på den strategien som er utarbeidet, blant annet med tettere tilknytning til det internasjonale Intersport-systemet, verdens største sportskjede. Bare de siste tre årene har vi tilført mer enn én milliard kroner. Vi kan imidlertid ikke forsvare å tilføre selskapet ytterligere ressurser uten en grunnleggende endring i konsernets samlede kostnader. Dagens kostnadsnivå er rett og slett ikke tilpasset markedsforholdene, sier Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig Retail Group AS og O N Sunde AS.

Del artikkel: