Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Starbucks i kampen mot forsøpling – vil samarbeide med eksperter

De ansatte på Starbucks ble overrasket over mengden søppel de fant.
Foto: Starbucks Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Hiver seg på Bølgen.

ANNONSE

Du har kanskje sett McDonalds' reklame, Take Away Your Take Away? Vel, nå er det kaffegiganten Starbucks som tar ytterligere grep for å hindre forsøpling fra egen virksomhet.

Gjennom prosjektet Bølgen, som er drevet av Hold Norge Rent, Mepex Consult og Oslofjorden Friluftsråd, skal Starbucks gjennom en femtrinns-prosess for å finne konkrete tiltak mot forsøpling fra virksomheten.

Vi er alle en del av forsøplingsproblemet og vi vil samarbeide med eksperter for å sette i gang riktige tiltak for vår bedrift, sier Sonja Weisseneder, Operations Manager i Starbucks Norge, i en pressemelding.

Etter en strandrydde-dag og analyse av søppelet man finner skal Bølgen-teamet og Starbucks jobbe seg frem til gode tiltak mot forsøpling. Avslutningsvis er det opp til Starbucks selv å gjennomføre tiltakene.

Vi jobber for å finne løsninger på forsøplingsproblemet sammen med næringslivet, og vi er utrolig glade for å få Starbucks med på laget. Starbucks er et selskap som har vist vilje til å ta tak i den store felles utfordringen som hele næringslivet står overfor, nemlig forsøpling, sier Astrid Kordal Næss, prosjektleder næringsliv og arrangement i Hold Norge Rent.

Kaffekjeden skal allerede ha kuttet engangsartikler i plast samt oppfordre til mindre bruk av pappkopper ved å gi fem kroner avslag til kundene som tar med egen kaffekopp til kaféen.

 

Del artikkel: