Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Startet på gulvet – nå skal han lede Elkjøps butikkdrift i Norge

Jawad Asadi har steget raskt i gradene hos Elkjøp Norge.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skal skape en organisasjon som blomstrer.

ANNONSE

Jawad Asadi begynte sin karriere i Elkjøp som deltidsselger ved Storo i 2014. Med tiden har han klatret karrierestigen og nå trer han inn i ledergruppa til Elkjøp Norge som Head of Operations.

Asadi har, gjennom stillinger som selger, avdelingsleder og etter hvert varehussjef, alltid hatt lidenskap for lederskap og retail – noe han tar med seg videre som ansvarlig for butikkdriften i Elkjøp Norge.

Min iver for lederskap kommer fra forståelsen av den enorme innflytelsen en leder kan ha på mennesker. Gjennom min reise som leder har jeg observert ulike ledere og lederstiler og hvilke innflytelse de har hatt på mennesker og resultater. Jeg har sett både suksesser og feil, og jeg har lært av begge, sier Asadi.

Han har flere gjeve titler å vise til, blant annet som Årets varehussjef og Årets varehus. I tillegg ble han kåret til en av topp ti ledertalenter av E24 i 2022.

I tiden fremover er han tydelig på hvilke områder elektronikkjeden må fokusere på for å kunne lykkes.

Alt handler om å sette våre kunder og våre ansatte i fokus. Ved å skape en kultur som fremmer innovasjon, legge vekt på kundeopplevelsen, bærekraftighet og kontinuerlig læring, kan vi skape en organisasjon som virkelig blomstrer i den tiden vi er inne i, sier Elkjøp Norges nye Head of Operations.

"Hjertet i Elkjøp"

Linda Frid Andersen, administrerende direktør i Elkjøp Norge, peker på Asadis ambisjoner og resultater, men også hans innsikt og refleksjon rundt lederfaget som noen av årsakene til at han er et godt tilskudd i ledergruppa.

Operations er på mange måter hjertet i Elkjøp, hvor de fleste jobber og hvor størsteparten av resultatene skapes. Jeg ser det derfor som en stor fordel at vi får en leder som så nylig har bred operativ erfaring og vil kunne trekke på dette inn i lederoppgaven og samhandlingen mellom butikker og hovedkontor, sier Frid Andresen.

Del artikkel: