Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Startupen skal utfordre blomsterbransjen: ”Vi måtte tenke nytt”

Elida Berentsen og Vidar Berentsen, gründerne bak EVIGR.
Foto: EVIGR
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Planene for 2022 er klare.

ANNONSE

I nettbutikken EVIGR.no finner du kunstige blomster som skal være så naturtro at de erstatter behovet for ekte blomster. Konseptet er startet av far og datter, Vidar Berentsen og Elida Berentsen, som ønsker å bidra med et mer miljøvennlig alternativ i en bransje hvor høyt forbruk etterlater store klimaavtrykk. 

Vi startet med utleie av blomster i 2016, og det har vi gjort frem til 2020. Vi la ned den virksomheten vi hadde fordi da pandemien kom ble mange av våre kunder pålagt å stenge, og de sa derfor opp sine avtaler med oss. Markedet forsvant, og vi måtte tenke nytt, forteller Elida Berentsen, daglig leder i EVIGR, til Ehandel. 

Dermed ble EVIGR til. Selskapet er fortsatt i oppstartsfasen, men har allerede flere gode avtaler på plass med blant annet produsenter i Hong Kong. Dessuten vant blomstersatsingen en plass på Paleet i Oslo gjennom en konkurranse til et POPOPP-univers gjennom KLP Eiendom

Selve blomstene og plantene er håndlagde og består hovedsakelig av plast og ståltråd. Det er dog ikke materialvalget som gjør EVIGR til et bærekraftig konsept.

Det er at blomstene ser så ekte ut at de kan erstatte levende blomster, som igjen er en veldig stor påkjenning for klimaet i produksjonen. Vi er et miljøvennlig alternativ til levende blomster, sier Berentsen. 

I følge den daglige lederen har produktene deres en levetid på minimum 10 år. Til sammenligning blir levende blomster normalt dyrket i Afrika, kjølt ned før de blir fraktet til blomsterauksjon i Europa, deretter videre til eksempelvis Norge. Når bukettene havner i vaser rundt om i de norske hjem, har de en levetid på én til to uker. 

Målrettet videreutvikling i 2022

EVIGR har mange planer for veien fremover. Blant annet håper gründerne å etterhvert kunne begynne produksjonen av kunstige blomster i resirkulerte materialer, men først må midlene på plass. 

Dette trenger vi penger til, men vi trenger også å få til et samarbeid med en fabrikk som er villig til å gjøre dette. I Asia er det lite fokus på resirkulerte materialer. Vi har vært i kontakt med hundrevis av fabrikker, men ingen lager så naturtro produkter som de vi har kontakt med i dag, sier Berentsen. 

Selskapet er dessuten i dialog med Innovasjon Norge og håper på støtte til å kunne gjennomføre videre planer for driften. I løpet av 2022 vil EVIGR utforske ulike markeder og videreutvikle nettbutikkens sortiment.

Neste år vil vi prøve å rette oss mot bryllup og tilpasse oss ulike bedrifter. Vi skal produsere dekorasjoner som matcher logoer og fargepalettene til ulike bedrifter. Vi skal også prøve oss fram på privatmarkedet i nettbutikken, og vi har et samarbeid med Mila Noire som kommer i nettbutikken. Det kan godt være at vi får flere samarbeidspartnere, men planen er å utvikle og teste hva markedet ønsker, sier Berentsen.

Del artikkel: