Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stenger ned i enkelte byer og leverer ordre til fots – slik går det med siste-mil-aktørene

Skal være spesielt krevende i Oslo.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Snøen laver ned og innstilt kollektivtrafikk samt trafikkorker på veiene preger Sør- og Østlandet onsdag. Det betyr krevende tilstander for siste-mil-aktørene Wolt og Foodora.

Christian Kamhaug, kommunikasjonssjef i Wolt, forteller at de har måttet stenge ned virksomheten i enkelte byer på Sør- og Østlandet på grunn av mangel på budpartnere.

ANNONSE

Vi oppfordrer alltid budpartnerne våre til å se an forholdene og tilpasse seg etter været, og de velger selv om de vil jobbe eller ikke, sier Kamhaug til Netthandel.

De som likevel har tatt sykkelen fatt med netthandelspakker på ryggen melder om at kulden skal være et større problem enn snømengdene. For budene som kjører bil skal snøen gjøre det vanskelig å parkere i gatene.

Som alltid på dager som dette oppfordrer vi kundene våre til å være tålmodige, og gjerne komme ned på gaten om budet spør or de kan komme ned, sier han.

Leverer ordre til fots

Kommunikasjonssjef i Foodora, Mads Dokka Blybakken, bekrefter også at været fører til leveringsutfordringer.

Tidvis nå er det krevende å levere på minutter, spesielt i Oslo. Det vi har gjort i første omgang er å be sykkelbudene gå av sykkelen. Det betyr at de fleste ordrene leveres med bil og noen til fots, sier Blybakken.

Samtidig som flere av sykkelbudene har valgt å holde seg hjemme – gjør kundene det samme. For i slikt vær er det klart at flere vil ha maten og varene levert hjem på døra.

Dårlig vær er et litt tveegget sverd for oss - på den ene siden øker etterspørselen ettersom folk ikke orker å gå ut, og mange har hjemmekontor, mens tilbudet av budpartnere reduseres ettersom mange velger å ikke gå ut. Dette gjelder både sykkel og bil, sier Kamhaug.

Del artikkel: