Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterk økning for detaljhandelen i juni

Oppkjøpstopp tror på butikkenes overlevelse på sikt - men det må skje en endring
therese.karlsrud.haugen

Klær og dagligvare trakk opp.

ANNONSE

Nye tall fra SSB viser at omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med hele 5,7 prosent fra mai til juni 2020. Dette skjer etter en oppgang på 2,8 prosent fra april til mai.

Som en følge av koronaviruset og restriksjoner i forbindelse med dette ser det ut til at nordmenn de siste månedene har vridd konsumet sitt i retning av å bruke mindre penger på kjøp av tjenester, og mer på varekonsum av enkelte varegrupper. I tillegg påvirkes handelen i Norge av betydelig redusert grensehandel, skriver SSB.

Det skal ha vært vekst for de fleste næringene i detaljhandelen under junimåned, men de største bidragene kom fra dagligvarebutikker og klesbutikker. Bensinstasjoner og skobutikker bidro også til den samlede veksten.

Klesbutikker ble hardt rammet av innføringen av smittevernstiltak og opplevde derfor en stor nedgang i omsetningsvolumet i starten av koronapandemien. Juni ser imidlertid ut til å ha vært en god måned for klesbutikker, da sesongjustert omsetningsvolum for denne måneden er høyere enn før pandemien, skriver SSB.

Del artikkel: