Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterk vekst for giganten - fikk 2000 nye butikker i Norge

Kommersiell direktør i Klarna Norge, Geir Østby.
therese.karlsrud.haugen

"En lyndigitalisering"

ANNONSE

I løpet av 2020 har Klarna fått godt over 2000 nye norske butikker på kundelisten. Dette er en økning på 31 prosent mot året før. Betalingsgiganten opplever i stor grad at handlemønsteret har endret seg under pandemien, og tror også trenden vil fortsette fremover.

Det har vært en svært kraftig økning, og vi forventer at dette vil fortsette i 2021, sier kommersiell direktør i Klarna Norge, Geir Østby, og legger til:

Nordmenns handlemønster har endret seg til mer og mer digital handel. Dette vil fortsette i 2021, også etter at pandemien er over. Det er en form for lyndigitalisering som har skjedd. Stadig flere nordmenn har fått øynene opp for netthandel.

Satser på fysisk handel

Til tross for at nordmenns handlemønster har flyttet seg mer over på nett, ble det kjent at Klarna også ville gå inn i den fysiske handelen mot slutten av fjoråret.

Totalt er det nå 9700 norske butikker, som benytter seg av Klarnas betalings- og shoppingløsninger. Blant disse er det 100 merchants som benytter seg av betalingsgigantens Instore-løsning for fysiske butikker, hvor XXL er den største kunden.

Vi vil også satse ytterligere på å vokse i retailmarkedet på fysiske butikker. Her blir blant annet vår nylige inngåtte globale avtale med betalingsterminalleverandøren Verifone en viktig brikke. Selv om netthandel har vokst svært mye det siste året, er det fremdeles slik at det store volumet er i fysiske butikker.

Målet til Klarna er å bli en enda mer tydelig og helhetlig shoppingtjeneste. Dette skal de gjøre gjennom blant annet mer co-marketing, sammen med butikkene som bruker dem.

Vi vil hjelpe dem med å lykkes og sørge for at de vokser, ikke bare nasjonalt, men også ute i Europa eller andre deler av verden. Det er en av de klare fordelene med at Klarna er representert i 17 av de viktigste markedene for den norske butikkbransjen.

Nye konkurrenter

Det dukker stadig opp nye konkurrenter til Klarna. Blant annet har den norske betalingsleverandøren Dintero tatt opp kampen i bransjen, med ekstra fokus på rabatt og lojalitet. Samtidig ble det nylig klart at svenske Avarda etablerer eget kontor i Norge. Sistnevnte skal ledes av tidligere Klarna-topp, Jens Koldenhof-Rygg, som mener Avarda skiller seg ut fra alle betalingsleverandører i Norge.

Det er mange flinke aktører som tilbyr ulike former for betalingsløsninger, sier Geir Østby om konkurransen, og legger til:

Vi vet at vi må jobbe steinhardt hver dag for å sørge for at både forbrukerne og de butikkene som bruker oss fortsatt skal synes at Klarna er best for dem, avslutter han.

Del artikkel: