Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterk vekst for mediegigantens e-handel: ”Vi har lykkes”

Egmonts konsernsjef Steffen Kragh.
therese.karlsrud.haugen

Egmont oppsummerer 2020.

 

ANNONSE

Mediekonsernet Egmont vokser digitalt og leverte solide resultater i 2020. Selskapet har lenge satset på å transformere sin medievirksomhet til å følge den moderne forbrukeren digitalt, og har blant annet investert i en rekke nordiske e-handelsselskaper de siste årene.

LES OGSÅ: Egmont-sjefen avslører e-handelsstrategien: "For alltid"

Under fjoråret økte konsernets resultat før skatt fra 790 millioner i 2019 til 908 millioner kroner i 2020, mens den konsoliderte omsetningen endte på 16,5 milliarder kroner, hvilket er en nedgang fra 16,6 milliarder kroner i 2019.

Jeg er stolt av måten vi har taklet et utfordrende år på. Vi står sterkt som mediegruppe og samtidig fortsetter veksten i våre digitale virksomheter. Vi har lykkes med vår digitale transformasjon og strategi, som er basert på at folk vil strømme mer, spille mer og handle mer på nettet. Det ble ytterligere akselerert under korona. Vi forventer vekst og ytterligere investeringer i 2021, sier Egmonts konsernsjef Steffen Kragh og sender en stor takk til Egmonts ansatte:

Jeg er imponert over våre medarbeideres ambisjoner og innovasjonskraft da Covid-19 brøt ut. De var raske til å omstille seg og fortsette med å være svært kreative, fornyende og levere viktig journalistikk og aktuelt innhold.

Story House Egmont, som er virksomheten innen medie, e-handel og digitale byråer, skal alene ha økt omsetningen fra 5,6 til 6,9 milliarder kroner. I følge konsernet er porteføljen av ni nordiske e-handelsselskapet nå er på størrelse med magasin- og medievirksomheten deres.

Selskapene i e-handelsporteføljen vokste i gjennomsnitt 50 prosent og den samlede porteføljeomsetningen var 5,7 milliarder kroner (mot 3,6 milliarder kroner i 2019), skriver Egmont.

I 2020 investerte Story House Egmont i norske Skitt Fiske, økte sin eierandel av svenske Jollyroom til 49 prosent, og like før nyttår ble det inngått avtale om kjøpet av det svenske e-handelsselskapet Royal Design Group AB – handelen ble gjennomført i begynnelsen av 2021. Utover det består e-handelsporteføljen av Outnorth, Fjellsport, Bagaren och Kocken, NiceHair, Med24 og Garnius.

LES OGSÅ: Egmont med milliardinvestering - kjøper opp Royal Design

Del artikkel: