Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterke resultater for møbelgiganten - ansatte får én månedslønn i bonus

therese.karlsrud.haugen

"Vi er godt i gang med å skape et nytt IKEA".

ANNONSE

Møbelgiganten IKEA er midt i sitt treårige endringsprogram som ble startet i 2018, men fortsetter fremdeles og vokse. For regnskapsåret 2019 leverer selskapet sterke resultater, med over 5 prosent salgsvekst opp til 8,3 milliarder kroner. Samtidig økte driftsresultatet til 143,5 millioner, fra 100,9 millioner kroner i fjor.

Alle markeder med tilknyttet varehus skal ha salgsvekst, men aller størst er veksten i Oslo, Stavanger og Sørlandet. Utenfor primærområdene er det ventet nedgang som følge av at selskapet stengte sine Pick-up Points i Tromsø og Ålesund.

Besøkende til IKEAs varehus holder seg samtidig på over 10 millioner besøk i FY19, samtidig som besøk til nettbutikkene har økt med 16,4 prosent og tilsvarer rundt 44 millioner besøk. Hvert andre minutt legges det inn en ordre på IKEA.no.

Jeg er utrolig stolt av hva vi har fått til og vil rette en stor takk til alle 3100 medarbeidere som har greid å skape sterk salgsvekst samtidig som vi går gjennom den største endringen i IKEAs historie, sier Clare Rodgers, CEO og CSO i IKEA AS.

Etter de gode resultatene i FY19 meddeler selskapet at alle medarbeidere i IKEA, som har jobbet der over seks måneder, mottar en bonus som tilsvarer ca. én månedslønn.

Et nytt IKEA

Selskapet holder nå på å investere i eksisterende varehus og nye møteplasser for kundene sine, slik som det nye planleggingsstudioet som kommer til Oslo sentrum. Samtidig jobbes det for å tilby raskere og bedre hjemlevering samt utvikle det digitale tilbudet.

Vi er godt i gang med å skape et nytt IKEA. Vi skal lede varehandelen inn i fremtiden, med kunden i fokus, sier Rodgers.

IKEA har samtidig et hårete mål når det kommer til bærekraft, og Rodgers har nå også tatt rollen som CSO (chief sustainability officer) for å virkelig sette temaet på agendaen.

Ambisjonen vår er å bli 100 prosent sirkulære og klimapositive innen 2030. Det er avgjørende for å møte de mange menneskenes behov og sikre fremtidig vekst, sier Rodgers.

Del artikkel: