Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterkt forbedret resultat for PostNord

Etter år med fallene brevvolum og omsetning - nå snur det for PostNord
Annemarie Gardsholen, konsernsjef i PostNord.
PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Sterk vekst innen netthandel har blant annet bidratt til å kompensere for reduksjon av inntekter hos PostNord.

ANNONSE

Til tross for reduserte inntekter fra butikkleveranser og andre negative påvirkninger av coronaviruset, kan PostNord vise til et sterkt forbedret resultat for første halvår 2020 og andre kvartal. Netthandelen og direkte leveranse til forbrukere har også økt betydelig.

Den pågående korona-situasjonen har påvirket våre kunder, samarbeidspartnere, leverandører og oss selv betydelig. Selv om usikkerheten fortsatt er stor, har vi som selskap håndtert denne vanskelige situasjonen bra i det andre kvartalet. Tross økende sykefravær og en kraftig økning i etterspørselen, har vi levert på vårt oppdrag med høy leveransekvalitet og god effektivitet, sier konsernsjef i PostNord, Annemarie Gardshol, i en pressemelding.

Konsernsjefen forteller om et tydeligere forretningsmessig fokus og en pågående transformasjonsprosess som bidragsytere til den økte lønnsomheten positive resultatutviklingen.

Administrerende direktør i PostNord Norge, Robin Olsen, viser til en organisk vekst på 8 prosent i andre kvartal og 6 prosent i første halvår 2020 i den norske virksomheten. Driftsresultatet i PostNord Norge har doblet seg siden andre kvartal 2019 og er nå på 30 millioner svenske kroner for andre kvartal 2020.

Sterk vekst innen netthandel og leveranser til forbrukere har kompensert for reduksjonen av inntekter for butikkleveranser i forbindelse med korona-restriksjonene, sier administrerende direktør Robin Olsen. Vi har forbedret våre leveringstjenester til både private og bedrifter – for bl.a. å minimalisere smittefare for korona, noe markedet har tatt godt imot, sier Olsen i pressemeldingen.

Del artikkel: