Sterkt første kvartal for Felleskjøpet – økte med 329 millioner

Fortsetter veksten inn i 2021.

Felleskjøpet kan vise til sterke resultater for første kvartal i 2021. Omsetningen i første kvartal øker med 329,4 millioner kroner sammenlignet med i fjor, og resultatet før skatt endte på 9,7 millioner kroner - hvilket er nesten 170 millioner kroner høyere enn for samme periode i 2020. 

Vi har klart å holde aktivitetsnivået høyt i første kvartal og bygger videre på veksten vi opplevde i fjor. Omsetning i butikk driver mye av veksten, men alle våre tre store forretningsområder opplever god fremgang, som i stor grad skyldes stabil og god kjernedrift. Landbruk spesielt ser effekter av dette, og kundetilfanget har vært økende gjennom hele første kvartal, sier Terje Johansen, konstituert konsernsjef i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding.

Annonse

Konsernets detaljhandelsvirksomhet opplevde i 2020 en sterk vekst, hvor netthandelen økte med 40 prosent. Denne veksten ser ut til å fortsette inn i 2021. I følge Felleskjøpet har flere kundegrupper oppdaget deres vareutvalg, og interessen for blant annet hage og uterom økte betraktelig som følge av corona-tiltak og hjemmesommer for mange.

Denne veksten har fortsatt inn i første kvartal 2021 i Norge og Sverige. Konsernets detaljhandelsvirksomhet i Norge og Sverige har et resultat som er 65,9 millioner kroner høyere i første kvartal sammenlignet med fjoråret, står det i pressemeldingen.

Driftsinntektene endte på 3883 millioner kroner i årets første kvartal, en økning på 329,4 millioner fra 2020. Konsernets vekst drives av sterke resultater innen alle de ulike områdene, nemlig landbruk, maskin og detaljhandel.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!