Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterkt kvartal - omsatte for nesten 4 milliarder

therese.karlsrud.haugen

"Aldri vært solgt så mange sykler i Norge før"

ANNONSE

Det ble et sterk tredje kvartal for sportskjedene, som økte med mer enn 15 prosent mot samme periode i fjor og omsatte for 3,97 milliarder kroner totalt.

I følge Norsk Sportsbransjeforening tyder mye på at det er solgt mer enn 400 000 sykler i 2020. Elsykler, som er inkludert i dette tallet, skal ha vokst med 50 prosent siden 2019.

Så mange sykler som det er solgt sommeren 2020 har det aldri vært solgt i Norge før, sier administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening, Trond Evald Hansen, i en pressemelding.

Sportsbransjeforeningen meddeler også at løpesegmentet har gått godt gjennom kvartalet. I tillegg skal nordmenn ha tatt frem golfkøllene samtidig som frisbee, tennis og fotball har fått et løft gjennom sommeren. Treningsutstyr til hjemmet vokser også fortsatt.

Butikker på fjelldestinasjoner viser til meget god utvikling gjennom kvartalet. Nordmenn finner stor glede av fysisk aktivitet i en situasjon som er veldig vanskelig for mange. Når man ikke kan treffes under samme tak, kan man lettere treffes utendørs. Gjerne i en eller annen form for fysisk aktivitet. Sportsbransjens aktører melder om fortsatt stor interesse rundt utstyr som gir gode opplevelser i Norges fantastiske natur.

Når man nå er inne i årets siste kvartal, bestående av julehandelen som er årets viktigste, handler nordmenn ullundertøy, luer, votter, akebrett, ski og skøyter i førjulstiden. Bransjen venter også stort salgstrykk av pulsklokker, hodelykter og sportsbriller.

"Urimelig og uforståelig"

Norsk sportsbransjeforening peker imidlertid på det de mener er svært uheldig konkurransevridning for utenlandske aktører av myndighetene, med tollfrigrense opp til 3000 kroner på tekstilvarer.

Det er urimelig og uforståelig at norsk bedrifter må betale opptil 10,7 prosent toll på varene, mens utenlandske nettaktører slipper. Norsk Sportsbransjeforening mener det må være lik behandling av alle varer som er belagt med toll fra utlandet til Norge.

Del artikkel: