Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sterkt resultat for Elkjøp i pandemien: ”Utrolig takknemlige”

Administrerende direktør, Fredrik Tønnesen.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Stor etterspørsel etter gaming og hjemmekontor.

ANNONSE

Tross et krevende koronaår, økte Elkjøp Norge driftsresultatet med 32 prosent opp til 473 millioner kroner. Nå trapper elektronikkjeden opp arbeidet mot digitalt utenforskap.

Det har vært en krevende tid med mye usikkerhet og behov for stor omstillingsevne for alle ansatte. Vi er utrolig takknemlige for resultatene vi har skapt gjennom godt samhold, knallhardt arbeid og fantastisk innsats fra alle ansatte. Nå skal vi intensivere arbeidet mot digitalt utenforskap, sier administrerende direktør, Fredrik Tønnesen.

Totalt omsatte den norske kjeden for 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021, som er opp fra 13 milliarder kroner året før. Selskapet forteller at produkter som har vært populære det siste året er veldig spredt, men at alt til hjem, underholdning og hjemmekontor er det som har størst salgsvekst.

Blant annet har salget av kontor- og gamingstoler hatt en firedobling, mens støykansellerende hodetelefoner har vokst med 143 prosent. De er også solgt 80 prosent flere sportsklokker, sammenlignet med samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Elkjøp har gitt bort 3,5 millioner - skal tette det digitale gapet

Vil fjerne forskjellene

Gjennom pandemien har Elkjøps kunder fått et stort behov for digital hjelp og netthandel, men ikke alle var klare for denne omstillingen, mener Elkjøp. I samarbeid med analysebyrået YouGov har elektronikkselskapet fått gjennomført en stor nordisk undersøkelse om folks forhold til teknologi.

Undersøkelsen viser blant annet at eldre føler teknologien løper ifra dem, barn fra vanskeligstilte familier har ikke teknologien som trengs for å følge med jevnaldrende barn, og at mennesker med funksjonshemninger sliter med å ta i bruk teknologi som ikke er tilpasset dem.

Teknologi er fantastisk, men de som faller utenfor «det digitale livet» sliter på stadig flere områder i samfunnet vårt. Digitalt utenforskap er et samfunnsproblem, og det har blitt tydeligere gjennom pandemien. Det må vi som samfunn ta på alvor og vi vil donere tre millioner kroner til dette arbeidet gjennom Elkjøpfondet, sier Tønnesen.

Med støtte til opplæring, produkter og økonomiske midler håper vi på sikt å fjerne forskjellene, sier Tønnesen.

15. september går Fredrik Tønnesen, videre til en nordisk konsernrolle som COO i Elkjøp Nordic, etter å ha ledet Elkjøp Norge i snart fem år. Trygve Hillesland tar da over som administrerende direktør for Elkjøp Norge.

LES OGSÅ: Elkjøp-sjefen går videre - overlater roret til kollega

Del artikkel: