Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stødig start på året for Clas Ohlson – “fortsatt fokus på besparinger”

Kristofer Tonström, adm. direktør og konsernsjef i Clas Ohlson.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Det norske markedet lever dog den svakeste veksten.

ANNONSE

Året starter godt for Clas Ohlson som i januarmåned økte salget sammenlignet med samme måned i fjor. Dette fordi man har truffet med rett sortiment, til rett pris, i utfordrende tider, mener konsernsjefen.

Kjeden økte salget på tvers av markedene med 5 prosent til 635 MKR (SEK). Nettsalget økte med 2 prosent til 73 MKR. Sammenlignet med samme periode i fjor stiller Clas Ohlson med fem mindre butikker.

Salget vårt har fortsatt å utvikles i en positiv retning til tross for et på mange måter utfordrende detaljhandelsmarked der høyere bo- og matkostnader er en realitet for våre kunder. I dette markedet kunne vi fremdeles øke vårt totale salg i januar med fem prosent og den organiske salgsøkningen var på tre prosent, sier administrerende direktør og konsernsjef i Clas Ohlson, Kristofer Tonström, i en pressemelding tirsdag morgen.

I Norge økte salget med én prosent til 268 MKR samtidig som det organiske salget minsket med én prosent. Til sammenligning økte salget i Sverige med 7 prosent mens det finske markedet leverte en salgsvekst på hele 18 prosent.

En viktig forklaring er at vi har truffet rett i vårt sortiment med riktig pris og relevante produkter for organisering i hjemmet, hvilket er et av våre prioriterte produktområder. Samtidig om vi arbeider med våre tilvekstinitiativ og optimalisering av våre butikker har vi fortsatt fokus på kostnadsbesparinger for å, så langt som mulig, parere for fortsatt prissensitive forbrukere, høyere innkjøpspriser og transportkostnader samt en sterk US-dollar.

I perioden mai-januar 2023 økte Clas Ohlsons totale salg med 3 prosent til 7 248 MKR. Det organiske salget økte med 1 prosent sammenlignet med samme periode året før. Nettsalget økte med 11 prosent til 834 MKR.

Del artikkel: