Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stor mangel – Posten gjør storoffensiv for å sikre nok sjåfører

Kenneth Pettersen, pressesjef i Posten.
Foto: Posten Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Slik skal de sikre nok yrkessjåfører i fremtiden.

ANNONSE

Nylig delte Posten at de skal rekruttere 200 egne varebilsjåfører. Behovet for yrkessjåfører er stadig voksende og nå vil Posten, i samarbeid med Adecco og Bring, etablere et samarbeid for å sikre seg nok sjåfører i fremtiden.

Selv har Postenkonsernet uttalt at de vil trenge 100 nye yrkessjåfører hvert år fremover. Derfor vil Posten, Adecco og Bring i samarbeid betale mesteparten av kostnaden for førerkortet i tillegg til å garantere fast ansettelse i søken på yrkessjåførene som det er mangel på i dag.

Vi gjør nå en storoffensiv for å få flere yrkessjåfører inn i et spennende, samfunnskritisk og fremtidsrettet yrke. Sammen med Adecco betaler vi to tredjedeler av kostandene for sertifikatet på lastebil, førerkort klasse C eller CE. Gjennom bare denne rekrutteringskampanjen håper vi å utdanne og sysselsette ca. 40 sjåfører årlig.

Kandidatene vil gå gjennom et skreddersydd opplæringsløp som er laget i samarbeid med trafikkskolen Learn. Disse kommer i tillegg til de vi henter inn gjennom ordinær rekruttering og en forsterket satsning på lærlinger, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge, i en pressemelding i dag.

Mangelen på yrkessjåfører er stor og rammer hele Europa. Dette har vært et tema over flere år, men kanskje spesielt under pandemien ble det ekstra synlig da dette i sammenheng med generelle forsinkelser i frakt- og forsyningskjeden førte til forsinkelser i vareleveringer hos flere butikker og nettbutikker i USA og Europa.

LES OGSÅ: Her er Postens nye logistikksentral: "Rustet for ytterligere vekst"

Del artikkel: