Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Større svingninger i konkurstallene – moderat utvikling i april

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

25 detaljhandelsselskaper konkurs i april.

ANNONSE

Første kvartal var det flust av konkurser og marsmåned leverte de høyeste konkurstallene man har sett i Norge på mange år. I april flater konkursutviklingen noe ut, men enkelte bransjer stikker seg fremdeles ut og både byggevare- og detaljhandelen ser store prosentvise økninger mot fjoråret.

I april gikk totalt 225 selskaper konkurs, hvilket er en økning på 22 prosent mot samme måned i fjor. Per Fjærestad, Norgessjef i Creditsafe, påpeker at april historisk sett har hatt et noe lavere konkursnivå enn årets første tre måneder.

Vi ser at det er større svingninger i konkurstallene nå, og med den kraftige økningen i mars er det ikke overraskende at vi ser en noe mer moderat utvikling i april. Det kan tenkes at mange av de selskapene som nå har slitt i lang tid gikk over ende i Q1, og at vi derfor muligens vil se en mer jevn og normal utvikling i tiden som kommer. Ser man på de store linjene er det likevel altfor tidlig å konkludere med noe ennå, sier Fjærestad.

I detaljhandelen økte konkursene over snittet og totalt 25 selskaper innen denne bransjen gikk konkurs i april. Dette er en økning på 56 prosent sammenlignet med 16 konkurser i april 2022. Blant bransjene som sliter mest finner vi byggevarebransjen, med til sammen 56 konkurser i april.

Totalt for januar, februar, mars og april i år har 175 selskaper i detaljhandelen gått konkurs.

Del artikkel: