Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stort tap for den nye last mile-giganten: Eierens rapport avslører

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Dobler tapet.

ANNONSE

Drøyt et halvt år etter sammenslåingen mellom Instabox og Budbee, viser årsrapporten til deleieren Creades at selskapet blødde kraftig, ifølge Breakit.

Omsetningen vokste med 54 prosent og økte til 2,3 milliarder svenske kroner. Men tapet mer enn fordobles og landet på rett over 1 milliard kroner i 2022 – tall som Instabee-sjefen Fredrik Hamilton ikke vil kommentere på nåværende tidspunkt.

Jeg kommenterer gjerne på vår årsrapport når den er klar. I den forbindelse kan vi også snakke om hvordan virksomheten har utviklet seg, sier han til nettstedet.

Instabox har tidligere satt den nederlandske virksomheten på is. Creades, som eier 5,5 prosent av aksjene i Instabee, skrev i januar ned verdien på selskapet fra 18,1 til 13,5 milliarder kroner.

Men, det har ikke bare vært dystre nyheter. Innen Black Week i høst åpnet man tre nye terminaler for sortering av pakker og distribusjon i Sverige. Virksomheten bygger også en ny terminal i Finland og tross milliardsmellen er Creades positive.

Selskapets underliggende utvikling er fortsatt sterk, sa John Hedberg, administrerende direktør i Creades, i et tidligere intervju med Di.

Del artikkel: