Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Streiken er over: “Gleder oss til å ønske kundene tilbake”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Litt over kl.15 torsdag ettermiddag meldte mediene at storstreiken var over. LO og NHO ble enige – men YS var ikke helt overbevist. Drøyt fire timer senere meldte også YS at de var kommet til enighet med NHO.

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik og YS-leder Hans-Erik Skjæggerud er fornøyde med resultatene.

Vi har fått en god lønnsramme, en mye bedre balanse mellom sentrale og lokale tillegg, og vi har sørget for at de lavtlønnede kommer bedre ut. Det viser at streiken var nødvendig, uttalte Skjæggerud i en pressemelding torsdag kveld.

Avtalen partene er kommet til enighet om inkluderer et generelt lønnstillegg på 7,5 kroner per time. I tillegg får disse fem yrkesgrupper tre kroner i tillegg: hotell og restaurant, transportselskapene, miljøbedrifter, service og vedlikehold, og trykkeriene. Dette skriver E24.

"Svært glade"

Blant de som ble tatt ut i streik mandag var Ikea. De var nødt til å stenge varehuset på Furuset samt planleggings- og bestillingspunktet i Oslo. Dessuten var varehuset på Slependen og kundesenteret i Oslo berørt. Nå er møbelkjeden straks back in business.

Vi er glade for at partene er kommet til enighet og gleder oss til å ønske kundene tilbake til Ikea Furuset og planleggingsstudioet vårt i Akersgata. Vi jobber med å se på hvor raskt vi kan åpne, forteller Stine Odland, pressevakt i Ikea Norge, til Ehandel.

Postnord, som var forberedt på å permittere nesten alle ansatte, slapp akkurat unna.

Vi har hele tiden hatt tillit til at både NHO, LO og YS jobber for å sikre interessene til dem de representerer. En eventuell streik ville vært krevende, både for de ansatte, våre kunder, forbrukerne og PostNord som selskap. Vi er svært glade for at partene har kommet til enighet. Dette betyr at vi kan opprettholde drift på alle våre terminaler, og at alle våre ansatte som har mottatt permitteringsvarsel kan møte på jobb i morgen som normalt, sa Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i Postnord, til Ehandel torsdag.

Også Felleskjøpet, som helt eller delvis måtte stenge utvalgte butikker, bekrefter overfor Ehandel at de er tilbake i normal drift i dag, fredag.

Del artikkel: