Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Strikkemekka får Europris på eiersiden: ”En strategisk avgjørelse”

Eirik Fuglestad gleder seg til å ta fatt på samarbeidet med Europris.
Foto: Eirik Fuglestad/LinkedIn
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vil kunne gi store synergier, sier gründeren.

ANNONSE

For kun en uke siden delte Eirik Fuglestad nyheten om at han har tatt avgjørelsen om å legge ned sin første e-handel Motehus.no. I dag kom nok et nyhetsvarsel fra nettgründeren, som kunne fortelle at Europris kjøper 67 prosent av aksjene i Strikkemekka Holding.

Kjøpet av aksjene vil i forlengelsen også berøre selskapene Motehus AS/Strikkemekka.no, E-commerce & Logistics AS og Logistikksentralen AS. Selv med lavpriskjeden på eiersiden forsikrer Fuglestad at all drift vil foregå som tidligere, og at alle nettbutikkene vil fremstå slik som de gjør i dag.

Ved spørsmål om hva som ligger bak avgjørelsen for å invitere Europris med på reisen videre i Strikkemekka Holding er svaret klart – dette var en strategisk avgjørelse.

Det er en strategisk avgjørelse som vil kunne gi store synergier på tvers av våre selskaper, særlig rundt innkjøp og kompetanse. Europris selger garn og vi selger mer en strikkeopplevelse hvor vi tilbyr og utvikler egne strikkedesign. For Designhandel vil dette også kunne få positivt konsekvenser for produksjon, tilgang på varer og shipping fra østen, forteller Eirik Fuglestad til Ehandel.

Transaksjonen må gjennom konkurransetilsynet og man kan derfor ikke legge alle planer på nåværende tidspunkt, opplyser Fuglestad. Det er allikevel store forhåpninger til at samarbeidet og på sin LinkedIn-profil skriver Fuglestad at selskapet knapt kan vente med å starte samarbeidet og det kommer til å bli utrolig spennende.

Du nevner at samarbeidet vil gi økte synergier og kompetanse til begge parter. Hva innebærer dette mer konkret? Vil Europris få tilgang på og kunne benytte seg av anlegget i Logistikksentralen AS?

Det vil naturlig bli en diskusjon og er det selskaper i konsernet som behøver hjelp til logistikk så vil jo selvsagt dette være deler vi kan hjelpe med, sier Fuglestad.

I 2021 omsatte nettbutikkene i Fuglestad Holding i underkant av 200 millioner kroner, hvorav Strikkemekka stod for den største andelen av inntekter. I januar fortalte Fuglestad at man ville satse globalt med Strikkemekka under navnet Yarnmania, et prosjekt som forhåpentligvis vil lanseres internasjonalt om kort tid.

LES OGSÅ: Nettgründeren avvikler sin første e-handel: "Vært en enorm læring"

LES OGSÅ: Strikkemekka går globalt: "Dette er bare starten"

LES OGSÅ: Tror på vekst i 2022: "Vi har blitt verdensmestere i endring"

LES OGSÅ: Etter nettsuksessen – nå investerer selskapet i egen logistikkmaskin

Del artikkel: