Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Strømmetjenesten sprang milliardgrensen: "En utrolig milepæl"

Niclas Sandin, administrerende direktør i BookBeat. // Foto: Bookbeat
Og nå skal de bli lønnsomme.
Jimmy Andersson

Bookbeat, som ble lansert i Norge mot slutten av 2021, kan se tilbake på et sterkt 2023. Den svenske lydboktjenesten økte både inntektene og antall betalende brukere med 28 prosent i løpet av fjoråret.

Totalt var inntektene i 2023 på 1,122 milliarder svenske kroner, hvor over 70 prosent av omsetningen kom fra internasjonale markeder. Samtidig økte antall betalende brukere med 200 000 til 915 000 ved utgangen av året.

ANNONSE

Å passere milliarden er en utrolig milepæl for BookBeat. Samtidig oppnådde vi også et positivt resultat i fjerde kvartal og viste at ikke bare kan vi vokse, men vi lykkes også med balansekunsten å gjøre det på et lønnsomt og bærekraftig vis, sier Niclas Sandin, administrerende direktør i BookBeat.

Høye forventninger

Ifølge Sandin er målet for 2024 at Bookbeat skal fortsette å vokse med over 20 prosent, passere en million betalende brukere og vise et positivt EBITA-resultat for hele året. Og de har fått en god start på året.

I januar nådde lydboktjenesten det høyeste antallet nye brukere noensinne og økte tilstrømningen på alle markeder sammenlignet med 2023. Samtidig økte også inntektene med 25 prosent i januar sammenlignet med året før.

På etablerte markeder som Sverige, Tyskland og ikke minst Finland, der for eksempel 300 000 av 5,5 millioner innbyggere allerede bruker Bookbeat, ser vi fortsatt et stort potensiale i å få enda flere til å prøve lydbøker for første gang, sier Sandin og fortsetter:

Det bekreftes av den sterke starten på året. Vi har også høye forventninger på våre nye markeder som Norge, Nederland og Polen i 2024.

Del artikkel: