Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Studenter fortsetter å satse på nettbutikk etter eksamen

Ola Bjørnes Olsen fra Brisenshop.no, skjermdump fra Regnbåge.no og Christina Lundsten fra Ærlig.com.
therese.karlsrud.haugen

Bygger egne nettbutikker på skolen.

ANNONSE

For litt over ett år siden kunne vi skrive om en studieklasse ved Høyskolen Kristiania som hadde eksamen i å starte egne nettbutikker. En av nettbutikkene som ble utviklet var brisenshop.no. Nå lurer vi på hvordan dette har gått.

LES OGSÅ: Studenter ved Høyskolen Kristiania bygger egne nettbutikker på 40 dager

Brisenshop.no, som ble startet av fjorårets andreårsstudenter Marius Schafferer, Ola Bjørnes Olsen og Jonas Bjørge Paulsen, er et klesmerke som studentene har utviklet selv. Ett år senere fortsetter salgene å rulle inn.

Salget har ligget jevnt og trutt på en god håndfull salg i måneden, med unntak av et par "spikes" her og der hvor det har gått litt fler enn som så. Formålet med butikken og merket har i all hovedsak vært å tilegne oss kunnskap og erfaring, sier Ola Bjørnes Olsen, til Ehandel.

E-handel er en del av pensum i Digital markedsføring, som er et valgfag studenter kan velge å ta under sitt fjerde semester av bachelorgraden. Her blir de blant annet kjent med logistikkutfordringer, kundeservice og leveringsalternativer før de selv skal sette opp en funksjonell nettbutikk.

Mer fokus etter bachelor

Siden start har studentbedriften brisenshop.no brukt dropshipping som forretningsmodell med produksjon i Riga. Nå er de i ferd med å gå vekk fra dette samt satse på mer bærekraftige produkter fra en fabrikk i Portugal. I forbindelse med disse justeringene er nettbutikken midlertidig stengt.

Butikken ble satt på pause for en liten stund siden. Vi er nå i prosessen å gå vekk fra dropshipping. Vi er i dialog med en fabrikk i Portugal som skal produsere plagg av høyere kvalitet og av mer bærekraftig stoff. Logistikken vil vi håndtere selv, så det blir spennende å sette seg inn i. Til det første partiet ankommer, vil nettbutikken forbli stengt, sier Bjørnes Olsen.

Selv om nettbutikken ikke har vært første prioritet ved siden av fulltidsstudier og jobber etter eksamen, meddeler Bjørnes Olsen at de har planer om å satse ytterligere på klesmerke sitt etter at bacheloroppgaven er levert. Det er nå Ola Bjørnes Olsen og Marius Schafferer som driver nettbutikken.

Planen er å gjør det ordentlig, etter bacheloroppgaven er levert. Plaggene, nettbutikken og markedsføringen skal gjøres slik vi vet vi kan. Som alltid er vi fokusert på å kontinuerlig lære og bli bedre, samtidig som vi har det gøy. Marius vil fortsette å jobbe i INEVO og jeg ønsker å finne meg en fulltidsjobb innen digital markedsføring hvor jeg kan utvikle meg selv, prøve og bidra hvor hen jeg kan, sier Bjørnes Olsen.

Ny nettbutikker i år

I år er nye studenter i gang med egne nettbutikker på Høyskolen Kristiania. Disse ble lansert for en uke siden og selger allerede varer for flere tusen kroner.

Christina Lundsten, Ole Kristian Aaknes og Hedda Sæther er tre av studentene på Digital markedsføring, som har lansert sin nettbutikk nå, Ærlig.com. Her selger de sitt eget klesmerke i enkelt design og unisex passformer.

Vi har solgt varer for rett over 4300kr. Noe vi er veldig fornøyd med. Vi jobber videre med markedsføring for å øke salget. Som en del av eksamen har vi satt oss noen OKR (Objectiv Key Results) som vi ønsker å oppnå. Et av våre Key Results er å selge 250 produkter innen 17. Juni. Et veldig høyt tall med tanke på tallene frem til nå, men vi har satt den høy for å ha noe å jobbe mot, forteller Christina Lundsten, til Ehandel.

Produktene til ÆRLIG produseres i Mexico og omegn med lager i USA. Her bruker de  Printful, en dropshippng-tjeneste med print-on-demand. Studentene finansierer alle kostnader selv, men disse pengene satser de på å tjene inn igjen.

Vi vil nok fortsette etter eksamen så langt det går. Vi jobber ekstra hardt nå for å kunne fortsette med det, men det blir spennende å se fordi vi vet at produktene vi selger har stor konkurranse fra alle anerkjente merker og kjedebutikker, sier Lundsten.

Coronainspirert merke

Jentene bak nettbutikken Regnbåge.no, Thalia Gellerstedt, Derya Andy-Omer og Joanna Kemdal Duvdal, bruker samme løsning med Printful. De har hentet inspirasjon fra barnetegningene av regnbuer, som man har sett under coronatiden. Ut i fra dette har de lansert et merke med salg av t-skjorter, handlenett og mobildeksler.

Det har gått litt som forventet, litt tregt i starten, men vi håper at det tar seg opp mer ut over perioden. Vi har hatt mange besøkende til siden etter vi begynte med Facebook ads (ca 2200) og er veldig fornøyde med det til å være et nyoppstartet eksamensprosjekt, sier Thalia Gellerstedt, til Ehandel. 

Når det kommer til salg ønsket vi å få inn 20 transaksjoner. Det er fortsatt ikke en umulighet, så vi fortsetter å pushe annonser og tilbud. Vi har også snakket om å lansere noen nye produkter underveis i perioden for å holde interessen oppe.

Overskuddet av salget vil studentene bak Regnbåge gi til coronarelaterte formål, noe de opplever å få gode tilbakemeldinger på. Det er ikke umulig at de vil fortsette driften av nettbutikken etter eksamen også.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kjente om at alt er så "clean" og delikat, og selvfølgelig at det går til et dagsaktuelt formål har vært populært. Vi håper å kunne bidra så mye vi kan med å gjøre situasjonen lettere for mange og fremskynde forskningen på vaksinen. To av oss går i samme klasse på Kristiania og en på HR, men å holde kontakten for nettbutikkens skyld skal ikke være et problem om vi bestemmer oss for å fortsette.

Del artikkel: