Styrker sin fysiske tilstedeværelse – åpner konseptbutikk i Oslo

Blir den første hvor hele butikkonseptet kommer til sin rett.

Woolland vokser i alle bauger og kanter. Så langt i år kan ulltøy-selskapet vise til en økning på 20 prosent i både butikker og nettbutikk.

I dag, torsdag 12. oktober, åpner Woolland en splitter ny concept store ved Møllefossen på Lilleaker i Oslo. Selskapet er allerede godt kjent i området etter å ha vært til stede med en fysisk butikk her i 12 år. Nylig flyttet selskapet ut av gamle lokaler og rigget seg klare til åpningen av deres nye concept store.

Annonse

Vi har jobbet med butikkonseptet vårt i flere av butikkene det siste året, og den nye butikken blir vår aller første hvor hele butikkonseptet kommer til sin rett. Butikken på Møllefossen vil være over to etasjer hvor vi får vist absolutt alt vi har å by på av kolleksjoner. Baby, barn hverdag, barn sport, dame hverdag, dame sport og herre sport. Det blir fantastisk å få samlet absolutt alt på ett og samme sted, forteller Tove Johannesen, Head of Marketing i Woolland, til Netthandel.

Selskapet ble i 2019 kjøpt opp av tradisjonsrike Dale of Norway. I 2021 startet det omfattende arbeidet med å bygge og lansere en ny og robust nettbutikk.

I tillegg lener Woolland seg på sin wholesale distribusjon. De tre allerede eksisterende butikkene ligger på følgende kjøpesentre; Sandvika Storsenter, Lagunen Storsenter og Storo Storsenter.

LES OGSÅ: Har gjort ull til gull – nå selger de selskapet for 50 millioner

"Godt fornøyd"

I en tid hvor mange retailere sliter med å holde svarte tall på bunnlinja, vokser Woolland. I 2022 omsatte selskapet for over 63 millioner kroner med et årsresultat på 3,9 millioner kroner.

Det siste året har vi i Woolland jobbet med en ny strategi og veien videre for merkevaren. Det betyr at vi er mer bevisst enn noen gang på hvem våre kunder er og hvilke behov vi skal dekke for våre kunder, sier Johannesen.

I tillegg har selskapet økt sin distribusjon i wholesale, hvilket betyr at man er mer tilgjengelig landet rundt og flere forbrukere får øynene opp for merkevaren.

Det innebærer at vi har fått flere nye kunder som ikke har brukt Woolland tidligere, som er med på å skape veksten. Men vi har også blitt mer synlige i markedsføringen vår og har derfor oppnådd høyere trafikk og handel i både nettbutikken og i våre fysiske butikker. Vi opplever nå en vekst på 20 prosent mot i fjor. Det er vi godt fornøyd med så langt, sier Johannesen.

Annonse

Størst på netthandel

Woollands salg fordeler seg slik: nettbutikken står for 38 prosent av det totale salget, wholesale og egne butikker for henholdsvis 37 og 25 prosent.

Om økningen det inneværende året kan Johannesen fortelle at historikk og lokal tilpasning har vist seg å være avgjørende for de fysiske butikkene.

Vi har videreutviklet konseptet vårt i butikkene våre, samt at vi ser mer på historikk og hvilke varer som selger godt i de ulike butikkene og lokasjonene. Lokal tilpasning er viktig. Ettersom vi blir en mer og mer kjent merkevare, vil mer trafikk til butikkene våre være en naturlig årsak til dette. Men vi jobber også tettere med senterkontorene til de ulike senterne og er mer på deres aktiviteter i større grad.

Nettbutikken har flere satsingsområder. I tillegg til å også her se mer på historikk, har Woolland jobbet med selve kolleksjonen, nyhetsbrevet som en viktig salgskanal, samt i større grad definert sine fokusprodukter.

Vi har vært bedre på å skalere opp annonseringen vår; gass og brems i større grad. Vi har jobbet mye med innhold slik at vi har kunnet endre på innholdet i annonser hyppigere. Det man tror skal fungere, gjør ikke alltid det og da er det bra med mye innhold å velge mellom, sier Johannesen, før hun fortsetter:

Nyhetsbrev er også en viktig kanal for oss, vi har fokus på at innholdet vi sender ut skal være relevant og at vi gir noe tilbake til de som velger å motta våre nyhetsbrev. En kundeklubb er på trappene, men aller først skal vi få på plass reviews i nettbutikken vår. Det tror vi vil gagne våre kunder, å få lese om hvordan andre opplever klærne våre.

Fokusprodukter til hver sesong er definert og optimalisering av plassering i nettbutikken er gjennomført. Markedssjefen ser enormt potensial i merkevaren og gleder seg til å være med på utviklingen videre.

Vi endrer også hva kunden blir eksponert for basert på hvilke produkter har vært inne og sett på. Det har gitt stor effekt og vekst tilbake ser vi. Mersalg i kassen har jobbet med også – mer fokus på småvarer og tilbehør som vi vet folk trenger i de ulike sesongene. Dette bidrar jo også til høyere snitthandlekurv. Fremover kommer til å jobbe med å være enda mer inspirerende  - det er eget prosjekt på gang i forhold til dette, runder Johannesen av.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!