Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Suksess for Felleskjøpets pilot – ”et vinn-vinn-prosjekt”

Prosjektleder Hans Kristian Hagen i Felleskjøpet Agri.
Foto: Felleskjøpet Agri
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vil utvide så fort det lar seg gjøre.

ANNONSE

Denne måneden har Felleskjøpet gjennomført et pilotprosjekt med mål om å gjenvinne større mengder plast fra landbruket. Alle bønder i tidligere Østfold fylke har derfor blitt invitert til å levere sine tomme storsekker kostnadsfritt på forskjellige avdelinger i distriktet.

Prosjektet har resultert i rekordmange innsamlede storsekker i plast – faktisk hele 22 tonn plast blir dermed levert til gjenvinning på vegne av Felleskjøpet.

Innsamlingen av storsekker har gått over all forventning. Vi har pressa ganske nøyaktig 15.000 storsekker i løpet av disse dagene. I forkant hadde jeg satt et mål at vi skulle være fornøyd om vi fikk inn 7-8000 sekker. Da vi lanserte prosjektet var vi muligens ambisiøse med å si at vi ville støvsuge Østfold for storsekker. Nå tror jeg vi ikke er så langt unna å ha klart det, sier Hans Kristian Hagen, prosjektleder i Felleskjøpet Agri, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Felleskjøpets solide detaljhandel – økte med 400 millioner

De innsamlede storsekkene vil nå fraktes til Quantafuel i Kristiansand hvor sekkene rives og gjøres om til plastgranulat. Produktet kan dermed benyttes til produksjon av hardplast.

Kvaliteten på materialet i storsekkene er allerede analysert og viser at denne råvaren egner seg godt for produksjon av hardplastprodukter. Se ikke bort fra at det snart kan dukke opp produkter hos Felleskjøpet som er produsert av gjenvunnet storsekk, sier Hagen.

Allerede neste år håper Felleskjøpet å kunne utvide pilotprosjektet til å gjelde større deler av landet.

Vi håper selvsagt å kunne gjøre dette i hele Norge. Vi må bare finne formen og organiseringen av en innsamling. Jeg tror dette prosjektet blir større allerede fra neste år. Innsamling av storsekker til gjenvinning er virkelig et vinn-vinn-prosjekt, både for bonden, landbruket som helhet – og ikke minst for miljøet, avslutter Hagen.

Del artikkel: