Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svakere enn ventet for Posten: “Gjenspeiler situasjonen vi står i”

Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Negative resultater.

ANNONSE

I midten av februar presenterte Posten Norge konsernets kvartalsrapport for fjerde kvartal 2022 i tillegg til foreløpig årsresultat for 2022. Etter offentliggjøringen av tallene ble det utført en korreksjon knyttet til IFRS 16 som økte andre driftskostnader.

Det justerte driftsresultatet for 2022 ender dermed på 406 millioner kroner, en endring på 33 millioner kroner fra tallene som ble presentert i februar. Til sammenligning var konsernets justerte driftsresultat i 2021 på 1 525 millioner kroner.

Driftsinntektene for 2022 ender på 23 429 millioner kroner, ikke langt unna 2021 hvor driftsinntektene endte på 24 716 millioner kroner. Resultatet før skatt ble negativt med 343 millioner kroner og årsresultatet også negativt, med 277 millioner kroner.

Det siste året har spesielt de høye energiprisene og økt inflasjon medført stor uforutsigbarhet for oss og resten av logistikkbransjen. Det økonomiske resultatet gjenspeiler den situasjonen vi står i, med kraftig kostnadsøkning som har gått ut over våre marginer. Det er imidlertid gledelig å se at vi i 2022 både har forsterket vår nordiske posisjon i pakkemarkedet, samtidig som vi fortsetter å redusere våre klimagassutslipp, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten, i en pressemelding fredag.

Posten uttaler i årsrapporten at 2023 vil bli utfordrende. Inflasjonen er på et høyt nivå og man forventer et høyt kostnadsnivå fremover.

Det innebærer prioriteringer, fortsatt høy kostnadsdisiplin og samtidig satse der det trengs for å sikre volumvekst og langsiktig konkurransekraft, skriver Posten i sin årsrapport.

Del artikkel: