Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svakt kvartal for XXL - leverer kraftig underskudd

Ny toppsjef til XXL
therese.karlsrud.haugen

Samtidig øker netthandelen med 35 prosent.

ANNONSE

XXL rapporterer tallene for årets første kvartal, og er tydelig berørt av en dårlig vinter og coronaviruset. Selv om omsetningen økte med 7 prosent til 2,16 milliarder kroner, landet resultatet etter skatt på minus 224 millioner kroner. Det er et fall fra minus 19 millioner under tilsvarende kvartal i fjor.

Netthandelen skal på sin side ha økt med 35 prosent, som har blitt drevet av salgskampanjer og økt pågang etter coronautbruddet.

For å spare kostnader permitterte XXL 1000 ansatte i Norge og 450 i Finland i mars, noe som forventes å gi effekt nå i april.  Samtidig holdes alle XXL-butikker i Østerrike stengt. Det fremkommer i rapporten at noen av de permitterte vil komme tilbake på jobb nå.

I følge selskapet skal salgsutviklingen ha vært god i Norge frem til myndighetene innførte retstriksjoner i samfunnet, med blant annet kortere åpningstider på kjøpesentre. Selskapet opplyser også at de svenske butikkene langs den norske grensen sliter på grunn av reiserestriksjoner.

XXL skriver i rapporten at man vil fortsette å investere i butikker, netthandel, infrastruktur og IT. Sportskjeden har dessuten fått på plass sin nye toppsjef Pål Wibe, som har lang erfaring innen retail fra blant annet Nille og Europris. Forhåpentligvis skal han greie å snu selskapets negative utvikling.

LES OGSÅ: Ny XXL-sjef skal gjenreise tilliten: "Ingen quick fix"

LES OGSÅ: Salgsfall for XXL - vurderer å stenge outletbutikker

Del artikkel: