Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Svensk markedsplass live i Norge: “Ser ingen direkte konkurranse”

Fyndiqs adm. direktør, Fredrik Norberg.
Foto: Fyndiq
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Fyndiq har store forventninger til Norge.

ANNONSE

Den svenske markedsplassen Fyndiq har det siste året hatt sterkt fokus på å utvide sortimentet, investere i organisasjonen samt ekspandere til de øvrige nordiske landene – inkludert Norge hvor markedsplassen gikk live nå i sommer.

Det har vært tøffe tider for selskapet som har gått med tap flere år på rad. Dette til tross for den eventyrlige veksten pandemien brakte til e-handelsbransjen. Nå virker skuta å ha snudd og bunnlinjen er positiv samtidig som tilveksten øker.

Vi gjør et veldig sterkt 2021, som tallene også viser med både tilvekst og fin lønnsomhet – hvilket er en fortsettelse på samme trend fra 2020. I løpet av 2021 lanserte vi dessuten i Finland og Danmark og nå innen sommeren åpnet vår norske nettside, hvilket så klart koster en del i begynnelsen, fortalte Fredrik Norberg, Fyndiqs administrerende direktør, til Ehandel tidligere i sommer.

For regnskapsåret 2021 steg omsetningen til 562 millioner svenske kroner fra 519 millioner året før. Driftsresultatet gikk fra -16 millioner til positive 30 millioner kroner. Resultatet viser nærmere 24 millioner kroner.

Vi har tatt en prat med markedsplass-sjefen for å høre mer om planene i det norske markedet.

Nå er dere på plass i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Kan du fortelle om forventningene deres til nettopp det norske markedet for 2022?

Ja, vi har faktisk store forventninger til Norge. Vi har lenge sett mot våre brødre og søstre i vest og kjent at Fyndiq burde være noe som kan gå hjem i alle hytter. Dette har også blitt bekreftet gjennom årene da det har vært en stor interesse fra både kunder og forhandlere om at vi skal åpne opp her.

Norge er et marked som vi vet generelt fungerer bra for svenske e-handlere og vi så også den suksessen Wish hadde i landet i løpet av sine glansdager med sitt fokus på gode kupp. Så vi ser virkelig frem til å kunne tilby Norge en riktig kupp-side som man kan stole på og som er virkelig kul å handle på, sier Norberg til Ehandel.

Hvilket arbeid har dere måttet lagt ned for å kunne lansere i Norge?

Vi ble nødt til å gjøre en del tilpasninger på vår egenbygde plattform og har forberedt våre forhandlere på å selge i Norge, så det krevde noen måneders ekstra arbeid for å få til akkurat Norge.

 

Har dere møtt på noen utfordringer i forbindelse med den norske lanseringen?

Ja, det skaper så klart sine utfordringer med at Norge er utenfor EU hvilket gjør enkelte ting litt mer kompliserte. Men nå er det løst og vi har en velfungerende plattform med automatisert flyt for å kunne skape et effektivt salg. Dessuten er dette en sniklansering der vi måned for måned vil utvide vårt tilbud og se til å ha landets beste funn akkurat i tide til julehandelen.

Hvilke tanker har dere om konkurransen i det norske markedet?

Vi ser egentlig ingen direkte konkurranse som tar eksakt vår posisjon på nett i Norge, et varehus som fokuserer på gode kupp, som man kan stole på og som er moro å handle hos, avslutter Norberg.

Fyndiq ble etablert i 2010 med målet om å lage et slags Ullared på nett. Markedsplassen omsetter alt fra elektronikk og tilbehør til produkter innen kategoriene helse og skjønnhet, mote og interiør.

Del artikkel: