Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sverige først ut i Norden: Helsvensk lansering av Amazon.se

Mye er allerede oversatt før lansering av Amazon.se.
Skjermdump fra Amazon.se
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Våre svenske kolleger har testet den nye nettsiden.

ANNONSE

Etter lengre tid med spekuleringer kan vår svenske søsternettside nå avsløre helsvensk lansering av Amazon.se. Den siste tiden har selskapet blant annet lett etter svenske oversettere i tillegg til å lansere en ny betalingstjeneste tilpasset det nordiske markedet, og ryktene sier siden skal være på plass til Black Friday.

Det nye domenet hadde en prislapp på over 6 millioner svenske kroner, og våre kolleger i Sverige har allerede testet den nye siden ved å logge inn på sine egne internasjonale kontoer. I følge dem fungerte det helt perfekt.

LES OGSÅ: Om nye Amazonrykter: "Kan jo ikke være 100 prosent sikre"

Project Dancing Queen

Tydelig inspirert av ABBA kan man se på nettsiden at det svenske prosjektet går under navnet Project Dancing Queen. Mye er allerede oversatt og klart for lansering på Amazon.se, men det er fortsatt visse tekster og kategorier som står på engelsk.

LES OGSÅ: Amazon forventet tap - doblet resultatet

Antall kategorier er foreløpig ikke helt klart, og det kan være at hele lanseringen venter på at Amazon skal få flere svenske netthandlere som kan selge via deres markedsplass.

I dag er det ikke ennå satt opp nettsteder for Amazon.fi, Amazon.dk eller Amazon.no, og Sverige ser derfor ut til å være først ut i den nordiske investeringen.

Oppdatering: Senere tirsdag 4.august bekreftet Amazon selv lanseringen av Amazon.se, og forteller blant annet i en pressemelding at de er svært optimistiske til den nye nettsiden og mulighetene den vil gi til de svenske forbrukerne.

Amazon har vært tilgjengelig for svenske forbrukere og selskap gjennom våre ulike europeiske hjemmesider gjennom flere år, men neste steg er å introdusere et komplett detaljhandelstilbud i Sverige og det er det vi planlegger å gjøre nå. Vi er optimistiske til at vi, gjennom å fokusere på de tingene vi tror kundene vil legge størst vekt på - lave priser, stort vareutvalg og raske leveranser - på sikt vil kunne vinne de svenske kundenes tillit, sier Alex Ootes, Vice President EU Expansion hos Amazon, i pressemeldingen.

Del artikkel: