Sy-startupen ligger an til en dobling mot fjoråret

Ledes i dag av Karoline Berg Kjønniksen.

Gründet av kvartetten Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne og Mari Norden i 2020, har den norske sy-startupen Fæbrik vært ledet av Karoline Solberg Kjønniksen som daglig leder siden desember 2022.

Nå forteller den daglige lederen at man allerede har slått fjorårets omsetning og at selskapet ligger an til en dobling i 2023.

Annonse

Kjønniksen er i år nominert i E24s årlige kåring Ledertalentene. Hun forteller til avisen at hun sverger til å heie frem sine sy-kolleger i hverdagen.

Jeg elsker å jobbe med mennesker som er flinkere enn meg! Det å sette sammen team og la andre mennesker få blomstre er det aller morsomste jeg vet om. I Fæbrik opplever jeg dette daglig og det driver meg, forteller Kjønniksen til E24.

Gjennom nettbutikken Fæbrik.no selges symønstre, gavekort, overskuddstekstiler fra norske klesmerker samt nettkurs. Fæbrik AS leverte i 2021 en omsetning på 4,2 millioner kroner.

Fæbrik har opparbeidet seg en solid kundebase og har over 100 000 følgere på Instagram. Til høsten skal de samle syentusiaster og fylle Vikingskipet i Hamar under festivalen Fæbrikstad.

Kjønniksen kom fra stillingen som salgssjef hos det norske klesmerket Holzweiler før hun entret Fæbrik, hvor hun jobbet fra 2017 til 2022.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!