Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Synsam flytter produksjonen hjem fra Asia: “Går i bresjen“

Håkan Lundstedt, daglig leder og konsernsjef i Synsam Group.
therese.karlsrud.haugen

Bygger ny fabrikk i Sverige.

ANNONSE

I midten av september mistet Synsam tilgangen til både nettbutikken og kassesystemet i hele Norden. Etter noen dager klarte brillekjeden å få tilbake kontrollen på kassesystemet, men nettsiden var nede i over en uke. I mellomtiden dukket det opp en mystisk melding til selskapet på det mørke nettet.

Siden forrige uke har Synsams nettbutikk vært tilgjengelig igjen, men hva som egentlig har skjedd er fortsatt et mysterium. Ehandel har søkt Synsam Group for en kommentar.

Fra Asia til Skandinavia

Til tross for ubesvarte spørsmål rundt Synsams nettbutikk er siste nytt i hvertfall at Synsam skal flytte sin brilleproduksjon fra Asia til Skandinavia. Nærmere bestemt Ockelbo i Sverige. Fabrikken vil bli på 6000 kvadratmeter og skape rundt 150 nye arbeidsplasser.

Brillefabrikken som skal bygges fra grunnen av, vil fokusere på bærekraftig produksjon og produktdesign samt sirkulære kretsløp. Fabrikken blir Nordens første moderne produksjonsfabrikk for briller, og blir Ockelbos største private arbeidsgiver, skriver Synsam i en pressemelding.

Én million briller

Planen er at fabrikken skal tas i bruk i løpet av 2021 og ha en produksjonskapasitet på én million briller per år.

Synsam vil jobbe for en mer bærekraftig nærproduksjon med så lite transport som mulig. Flyttingen av vår brilleproduksjon er et viktig neste steg i vårt arbeid om å bidra til et redusert klimaavtrykk, sier Håkan Lundstedt, konsernsjef i Synsam Group til svenske Dagens Industri.

Vi bygger en effektiv fabrikk som faktisk er i stand til å oppfylle de kostnadsberegningene vi har i andre markeder. I dag har vi produksjonen vår spredt, nå konsentrerer vi den. Skala gir effektivitet.

Selskapet meddeler også at innfatningen på brillene vil bli produsert av sirkulære, gjenvunnede eller lokale materialer som først og fremst kommer fra Skandinavia og Europa.

Dette er en historisk beslutning for oss. Vi tror det kommer til å bli fantastisk. Vi går i bresjen for flere bransjer, tror jeg, avslutter Lundstedt.

Del artikkel: