Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tall fra Virke: Black Friday-salget falt

Virke spår julehandel for 58 milliarder kroner
Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Gikk ned med 1 prosent.

ANNONSE

Etter årets Black Friday kunne Klarna melde om en vekst i salget på 19 prosent mot i fjor, samt en økning i Black Week på 26 prosent basert på sin omsetningsstatistikk fra de mer enn 5000 norske nettbutikkene som benytter deres betalingsløsninger.

Tall fra Virke er noe annerledes og viser at Black Friday-salget falt med 1 prosent i år sammenlignet med Black Friday 2018. Samtidig mener de at omsetningen i Black Week økte med 6,6 prosent.

Black Friday kampanjen har beveget seg fra en dagskampanje til en ukeskampanje. Dette gir folk flere muligheter til å benytte seg av de gode tilbudene, sier Bror William Stende, direktør for Virke Faghandel, i en pressemelding.

Omsetningen i uke 48 økte på sin side med 36,6 prosent sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. Den kraftige veksten skyldes forskyvningen av Black Friday fra uke 47 i 2018 til uke 48 i år.

Ser vi de siste tre ukene under ett, har omsetningen økt med 2,5 prosent, hvorav veksten i butikkhandelen har vært på 2,2 prosent. Det gir et mer riktig bilde av utviklingen. Sett i sammenheng er ikke økningen like drastisk som tallene tilsier, sier Stende.

Del artikkel: