Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tapte i retten - må ut med en halv million kroner

Kolonial.no
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kolonial.no tapte i retten mot Coop.

ANNONSE

Etter at Kolonial.no tok over lokaler utleid av Coop oppdaget de feil og mangler hvorav et gulv måtte utbedres til den nette sum av 12 millioner kroner. Nå opplyser E24 at Kolonial.no har tapt i retten i deres søksmål mot Coop på 22 millioner kroner.

Nettmataktøren må derfor nå ut med en halv millioner kroner i saksomkostninger. Administrerende direktør i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas, fortalte tidligere til E24 at deres drift ville ha stanset om de skulle ventet på respons fra utleier, altså Coops datterselskap, Norsk Butikkdrift.

Vi vurderer nå videre om vi skal anke, sier Munthe-Kaas til E24.

Norsk butikkdrift drifter nærmere 450 tidligere ICA-butikker, og lokalene det er snakk om i denne saken ble overtatt i 2016. Etter besøk fra Mattilsynet i 2017 fikk Kolonial.no beskjed om at gulvet ikke fylte bygningstekniske krav, og søksmålet ble levert i 2020.

LES OGSÅ: Kolonial.no saksøker konkurrent for 22 millioner

Coop og Kolonial.no er uenige i om fristen for søksmålet skulle gå fra overtagelse eller fra da Mattilsynet kom med sitt pålegg i 2017. Nedre Romerike Tingrett var enige med Coop om at saken var foreldet.

Del artikkel: