Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tapte milliarden: Men nå øker e-handleren igjen – og er lønnsom

Charlotta Svarfvar, administrerende direktør i Bakeren og Kokken. // Foto: Presse
"Tangerte pandeminivåer i november og desember".
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

I løpet av 2021 omsatte Bakeren og Kokken, som er en del av den nordiske mediekonsernet og stiftelsen Egmont, over 1 milliard svenske kroner. Året etter dukket det imidlertid opp litt mel i maskineriet.

Salget dippet til litt over 800 millioner, med et negativt driftsresultat på -62 millioner kroner. Nå rapporterer imidlertid e-handleren at de er tilbake.

ANNONSE

Omsetningen i 2023 landet på 816 millioner svenske kroner, samtidig som de oppnådde et resultat på 33 millioner.

Vi er veldig glade for å kunne presentere et så sterkt resultat, til tross for det tøffe markedet og strategiske omstruktureringer, sier selskapets administrerende direktør Charlotta Svarfvar.

Vi har hatt fullt fokus på lønnsomhet i løpet av året, men i den forbindelse har vi også fått økt salg, hvor vi til og med tangerte pandeminivåer i november og desember.

Salg av nettbutikk

Ifølge Svarfvar fikk salget en betydelig boost mot slutten av året, og at omsetningen ikke økte mer, forklares med et salg. Selskapet har nemlig solgt e-handelsplattformen Roboteksperten.

E-handleren sier nå at de satser på kjerneområdet, hvor veksten innen kjøkkensegmentet landet på 12 prosent i 2023.

Suksessfaktorene har vært et nært samarbeid med våre leverandører, en nylansert prissettingsstrategi, høy kostnadskontroll og fortsatt sterkt fokus på vår ekspertposisjonering. Vi har også satset på ekstra markedsføring, som har gitt god salgseffekt og styrket vårt merke, samt tatt markedsandeler innen viktige kategorier, sier Svarfvar.

Del artikkel: