Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Tar grep etter kritikk - endrer lønnsmodeller for sine ansatte

Anders Nilsen, administrerende direktør i Power.
Foto: Power
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Trer i kraft i desember.

ANNONSE

Elektronikkjeden har vært i hardt vær grunnet sine lønnssystemer for de ansatte. Flere medier har tidligere skrevet om ansatte i Power som ikke får bonuser dersom de velger en modell med tarifflønn - og dessuten ansatte som har blitt bedt om å jobbe gratis på helligdager.

Nå tar Power tak og gjør endringer i selskapets lønnsavtaler, etter at flere ansatte har uttrykt sin misnøye over å ikke få utbetalt bonuser til tross for gode resultater.

Vår hovedprioritet har alltid vært, og kommer alltid til å være, Powers ansatte. De er bedriftens viktigste ressurs og årsaken til den suksessen vi opplever. Derfor har vi alltid hatt fokus på gode lønns- og arbeidsforhold hos oss. Gode betingelser er en klar forutsetning for å beholde og rekruttere de beste folkene i bransjen, forteller Anders Nilsen, administrerende direktør i Power, i en pressemelding i dag.

Frem til nå har kjedens butikker ført to alternative lønnsmodeller, hvor den ene baseres på tarifflønn og den andre på lønn med bonusavtale. Etter en lengre, intern prosess i selskapet gjøres det nå endringer i lønnsmodellene.

Vi er et stolt selskap med høyt engasjement! Vår jobb er å sikre at alle våre 2000 ansatte er fornøyde. Derfor har vi alltid pulsen på hva kollegaene våre tenker om, og ønsker for, arbeidsplassen sin. Selv om vi oppfatter at både organisasjonsfriheten og lønnsfriheten står sterkt hos oss, ønsker vi ikke at de diskusjonene vi har sett i media i det siste skal skape uro eller usikkerhet blant våre ansatte. På grunnlag av dette har vi konkludert med at det fra 1. desember 2021 innføres endringer i våre lønnsavtaler, sier Nilsen.

Etter at endringene trer i kraft den 1. desember i år, kan butikkene velge om de vil føre tariffavtale med bonus, eller grunnlønn med bonus samt UB-tillegg.

Det er viktig for meg å presisere at alle våre ansatte allerede har en fastlønn som er høyere enn normal tariff. Når vi nå på toppen av dette legger på UB-tillegget for ikke-organiserte butikker og bonus for våre organiserte butikker, vil Power fortsette å lønne helt i toppsjiktet i detaljhandelen, og det er vi stolte av, sier Nilsen.

Del artikkel: