ANNONSE

Tar opp kampen mot Finn: “Et viktig skritt for oss“

Sami Marttinen, gründer og CEO i Swappie.
Swappie
Linn Adine Andersen

Ledende bruktmobil-selskap lanserer i Norge.

ANNONSE

Nå lanserer de finske gründerne Sami Marttinen og Jiri Heinonen suksesshistorien også i Norge. Swappie, selskapet som selger brukte mobiler, er allerede størst i Norden.

Lanseringen i Norge er et viktig skritt for oss, og vi gleder oss til å se nordmenns respons, sier Marttinen i en pressemelding.

Historien til Swappie begynte i 2015, da duoen forsøkte å kjøpe en brukt telefon fra et online bruktmarked.

En selger med en klarert profil viste seg å være en profesjonell svindler og leverte aldri produktet som han solgte. Etter hvert gikk det opp for oss at dette ikke var noe unntakstilfelle, og mot slutten av 2016 var vi i gang med å teste ut ulike forretningsidéer.

Siden oppstart har selskapet fått over 200.000 kunder, hentet mer enn 400 millioner og blitt markedsleder i Norden. Ved å gjennomføre omfattende tekniske tester og reparasjoner, i tillegg til å tilby en garanti på hele 12 måneder, håper gründerne å bidra til gjenbruk og bærekraftige løsninger som igjen vil bidra til suksess i Norge.

Kjøper du en brukt iPhone fra en tilfeldig markedsplass, er det mye som kan gå galt, og ingen ser ut til å være ansvarlig. I Swappie kontrollerer vi hele verdikjeden, og vi utfører en grundig 52-stegs teknisk test før en iPhone legges ut for salg, sier Marttinen.

LES OGSÅ: Nettsuksessen sprenger 300 millioner - vokser raskt i utlandet

Mobiltelefonene repareres og sendes fra verkstedet i Finland. I følge Apple blir mer enn 56 kilo karbondioksid sluppet ut for å lage én iPhone.

Marttinen og Heinonen er opptatte av miljøperspektivet, og Marttinen forklarer at energien brukt til å produsere en ny smarttelefon er på samme nivå som energien en smarttelefon bruker over en periode på hele ti år.

Vi vet at nordmenn er opptatt av miljøet generelt og gjenbruk spesielt. Det ser vi blant annet gjennom den eventyrlige suksessen til merkevarer som for eksempel Tise. Kjøper du brukte iPhoner, blir livstiden til produktet utvidet, farlige kjemikalier holdes borte fra jorden, og verdifulle ressurser blir ivaretatt, sier Marttinen.

Swappie har i dag 370 ansatte fra 31 land, i tillegg til en ambisjon om å normalisere kjøp av brukt forbrukerelektronikk.

Del artikkel: