Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Taxfree-butikkene opp mange hundre prosent: “Har sluttet å tape penger”

Haakon Dagestad, kommunikasjonsdirektør i Travel Retail Norway.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Back in business. 

ANNONSE

Grensene er gjenåpnet og flytrafikken har tatt jevnt tatt seg opp mot sommeren. I disse dager vrimler det av reiselystne nordmenn på flyplassene – til tross for tidligere streik hos flyteknikerne og den pågående streiken blant SAS-pilotene.

Én ting er sikkert og det er at salget går så det suser hos Travel Retail Norway som står driver taxfree-butikkene på landets største flyplasser. Etter flere år med stengte butikker og permitterte ansatte begynner man nå å nærme seg normalen før pandemien.

Vi er opp mange hundre prosent mot 2021 og ligger nå om dagen rundt 80 prosent av 2019, forteller Haakon Dagestad, kommunikasjonsdirektør hos Travel Retail Norway, til Ehandel.

Alle ansatte er tilbake i arbeid. I tillegg har selskapet ansatt hele 350 sommerkontrakter for å kunne ha god nok bemanning i butikkene. Dette er gledelig, forteller Dagestad, som også nevner at det har vært utfordrende å kunne møte etterspørselen den siste tiden.

De to store utfordringene har vært å ha nok varer på hyllene og nok medarbeidere i butikk, sier Dagestad.

Hvilke forventninger har dere til det inneværende året? 

Nå i sommer har vi sluttet å tape penger og har som mål at året skal gå i pluss. Ellers er det viktigste målet vårt å bygge oss opp igjen som en stor og god arbeidsgiver, avslutter Dagestad.

Del artikkel: