Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Teamer opp med norsk startup: ”Sorteringsanleggets svar på Autostore”

Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem, her med Tobias Drage Roti, daglig leder i Omnimod.
Foto: Helthjem
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Helthjem er klare for å satse stort.

ANNONSE

Et avansert automatiseringsanlegg skal bli Helthjems satsing på kunstig intellinges. Den norske startupen Omnimod står bak løsningen som i første omgang skal brukes til sortering av pakker i leveringstjenestens anlegg på Vestby.

Anlegget skal etter planen installeres i løpet av sommeren. Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem, er overbevist om at kunstig intelligens vil ha en nøkkelrolle i fremtidens logistikk.

Man kan si at dette er sorteringsanleggets svar på Autostore. De har revolusjonert hvordan man driver sortering, og dette vil bistå oss i å møte kundene våre sitt økende behov for raskere og mer forutsigbar levering, sier Angen i en pressemelding.

Målet er at teknologien skal hjelpe Helthjem å opprettholde sin konkurransefordel med rask og enkel hjemlevering.

Vi ser på AI som viktig for frakt- og transportbransjen framover, og vi er skikkelig klare for å være i forkant når det gjelder teknologi og nyvinninger. Det som er spesielt spennende med AI er at vi kan finne mønstre, trender og avvik som folk kanskje ikke hadde oppdaget. Dette kan hjelpe oss å planlegge bedre, fordele ressurser smartere og optimalisere hele transportsystemet, sier Angen, før han fortsetter:

Ved å benytte AI kan vi tilby raskere og mer pålitelig levering, bedre sporingsmuligheter og skreddersydde løsninger for kundene våre. Vi er helt sikre på at dette vil styrke kundelojaliteten - og det å skape det beste produktet for våre kunder, det er det viktigste vi gjør.

– Veldig stolte og fornøyde

Bak Omnimod står gründerne Tobias Drage Roti og Seva Karpov. Det hele startet på NTNU i Trondheim hvor duoen utviklet maskinvaren og programvaren selv – nå med implementert AI-teknologi.

Med vår teknologi er det tilrettelagt for optimal samhandling mellom programvare og maskinvare. AI løser ikke bare flere vanlige logistikkproblemer, men den kan kontinuerlig trene seg selv til å bli bedre og løse stadig nye problemer. Vi er veldig stolte og fornøyde over at en innovativ og fremoverlent aktør som Helthjem er den første logistikkaktøren som tar i bruk vår teknologi, sier gründer og daglig leder i Omnimod, Tobias Drage Roti.

Omnimod fikk i fjor storspilleren Element Logic med på laget som investor og samarbeidspartner. Med partnerskapet fulgte 15 millioner kroner i frisk kapital og årevis med kompetanse innen lagerautomatisering.

Med en lidenskap for å lykkes, et tungt fagmiljø og de rette partnerskapene, har vi nå alle forutsetninger for å revolusjonere deler av bransjen. Det er spesielt givende å samarbeide med et selskap som Helthjem som er rigget for vekst - det går mer sømløst sammenlignet med de store tunge sorteringsanleggene som finnes i markedet. Og vi er superfornøyd med tilliten fra dem, avslutter Drage Roti.

Del artikkel: