Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Teknikmagasinet begjærer oppbud: “Langt mer krevende enn forutsett”

André Sjåsæt, administrerende direktør i Release/Teknikmagasinet Norge
370 ansatte blir berørt.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Release AS, som eier Teknikmagasinet i Norge og Sverige, har i dag begjært oppbud etter at etterspørselen for brukt forbrukerelektronikk og brukte mobiltelefoner skal ha falt drastisk i løpet av fjoråret.

ANNONSE

Selskapet skriver selv i en pressemelding at markedsforholdene i 2023 var krevende, og at man samtidig har slitt med omstillingen av ulønnsomme butikker.

Den negative utviklingen skal ha blitt ytterligere forsterket gjennom andre halvår 2023 – med lavere besøk og mindre omsetning enn forventet i butikkene.

Dette er en trist dag for oss alle, både ansatte, leverandører, samarbeidspartnere, kreditorer og aksjonærer. Fokuset vårt nå er først og fremst å ta vare på de ansatte. Vi har jobbet hardt for å unngå dette utfallet, men det er dessverre klart at den svake markedsutviklingen har gjort omstillingsprosessen vi var inne i langt mer krevende enn forutsett, sier André Sjåsæt, administrerende direktør i selskapet, i en kommentar torsdag formiddag.

Totalt vil 370 ansatte berøres, hvorav 150 er ansatte i Norge. Teknikmagasinet har per i dag 24 butikker i Norge og 36 butikker i Sverige.

Lang historie preget av rekonstruksjoner og konkurser

Release kjøpte opp butikkjeden Teknikmagasinet i mars 2022. Ved oppkjøpt var planen klar: plattformen skulle oppgraderes kraftig og synergiene med butikkene som lagre skulle utnyttes bedre.

Et år senere stod den nye plattformen klar. Den var bygget i samarbeid med Norce commerce, Partnersense, Commersense og designbyrået Grebban.

Med de forandringene som er gjort håper vi å kunne øke salget av brukte enheter, gjennom enklere kundereiser og mer inspirerende innhold. Det gjenstår fremdeles en del arbeid, men lanseringen var et viktig første steg for å kunne drive vår e-handel fremover, med helt nye tekniske forutsetninger på plass, fortalte Sema Schmidt, CCO og e-handelssjef i selskapet, til Netthandel i februar i fjor.

Kort tid etter, i mars 2023, stod det klart at merkevaren Release skulle avvikles. Selskapet hentet inn André Sjåsæt fra XXL og skulle etablere Teknikmagasinet som destinasjon for brukte mobiltelefoner og annen brukt elektronikk.

Men, Sjåsæts solide erfaring innen strategi, forretningsutvikling og tidligere omstillingsprosesser, var ikke nok til å redde Teknikmagasinet denne gang. Selskapet har fra før av en lang historie preget av rekonstruksjoner, konkurser og nye oppkjøp.

Selskapet forventer å få sine oppbudsbegjæringer godkjent i løpet av dagen. Deretter blir det avklart hvem som blir bostyrer for de respektive selskapene i Norge og Sverige.

Del artikkel: